НАЧАЛО Биткойн

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

В интервю за Скот Мелкер от “The Wolf of All Streets“, Скарамучи предположи, че одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн може да се случи през първото тримесечие на 2024 г.

Според Скарамучи зелената светлина за спот Биткойн ETF, в съчетание с очакваното халвинг събитие на Биткойн през април 2024 г., може да постави началото на бича тенденция на крипто пазара. Той подчерта, че в света на финансите продуктите обикновено се продават, а не се купуват, и очаква значителен брой специалисти във компаниите на Уолстрийт да популяризират тези продукти сред своите конвенционални инвеститори.

Скарамучи смята, че участващите в Биткойн разбират ограниченото му предлагане и признават вътрешната му стойност – фактори, които ще повишат цената му. Освен това този скок в стойността на Биткойн вероятно ще окаже значително положително въздействие върху пазара на алтернативни монети (алткойн), тъй като все повече инвестиционен капитал се влива в дигитални активи.

Той подчерта, че въпреки потенциалните краткосрочни колебания в стойността на Биткойн, по-широките положителни макроикономически фактори са в преобладаваща степен в полза на неговия растеж.

Скарамучи очаква, че ако известни компании за управление на активи като BlackRock и Fidelity Investments получат одобрение за своите спот ETF-и за Биткойн, пазарната капитализация на водещата криптовалута може да се увеличи приблизително 24 пъти спрямо сегашното си ниво.

Скармучи подчерта значението на това, че най-големият в света фонд за управление на активи BlackRock еволюира от първоначален скептицизъм към класа активи и Биткойн до приемането и пропагандирането на Биткойн.

Той подчерта, че BlackRock управлява активи на стойност около $13 трилиона, а Fidelity – приблизително $7 трилиона, като и двете компании сега обясняват на своите клиенти защо е важно да се излагат на дигитални активи като Биткойн.

Към момента пазарът на биткойн се оценява на над $500 милиарда, докато златото се оценява на около $12 трилиона. Според Скарамучи има вероятен сценарий, при който Биткойн в крайна сметка може да съперничи на пазарната капитализация на златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.