НАЧАЛО Биткойн

Възвръщаемостта от Биткойн се доближава до Tesla и Nvidia

септември 22, 2023 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възвръщаемостта от Биткойн се доближава до Tesla и Nvidia

Наскоро по-широкият пазар на акции отбеляза спад в представянето си, като според неотдавнашна оценка на Barchart, спадът, реализиран от S&P 500 е стигнал до най-ниската си точка от 1 юни насам.

Понастоящем само 43% от компаниите, включени в SPX, се търгуват над 200-дневните си пълзящи средни стойности.

През последните 103 дни SPX не е преживявал спад, надхвърлящ 1.5%. В четвъртък обаче, 22 септември, той затвори с 1.64% по-ниско, с което сложи край на тази серия. Въпреки това Barchart отбеляза, че рекордът му, да не е намалявал с повече от 2%, остава непокътнат. Сега SPX достигна впечатляващите 147 последователни дни, отбелязвайки най-дългия такъв период от февруари 2018 г. насам.

Понастоящем Биткойн се движи в предизвикателен мечи пазар. Спрямо най-високата си стойност за всички времена от $69,000, активът е отбелязал спад от над 60%. Въпреки това разпределението на възвръщаемостта му отразява това на акциите с голяма пазарна капитализация като Nvidia и Tesla.

Като се има предвид, че BTC се търгува целогодишно, естествено е да се очакват по-големи ценови колебания в сравнение с други активи.

В неотдавнашен анализ на Ecoinometrics обаче се подчертава, че Биткойн не се откроява като “отклонение” в това отношение. В значителна степен неговият модел на възвръщаемост на инвестициите (ROI) съвпада с този на няколко забележителни акции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.