НАЧАЛО Крипто Крими

Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

01.02.2023 13:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

Бюрото за разследваща журналистика (TBIJ) идентифицира 168 компании, обвинени в извършването на измами с криптовалути или форекс във Великобритания.

С жертвите на измамите често се свързват чрез социалните медии, уебсайтове за запознанства или Whatsapp. Оттам ги убеждават да инвестират в платформи за крипто търговия – 17 от които са потвърдени като измами тип “клане на прасета” (на китайски “ша зу пан”), според доклада.

Правителството обещава, че ще предприеме мерки

Правителството на Обединеното кралство обеща да “затегне правилата, включително да въведе изискване за проверка на информацията, предоставена на Companies House”.

Въпреки това Греъм Бароу, следовател по финансови престъпления, предупреди, че реформата е добре дошла “стъпка напред”. Въпреки това законодателството може да създаде известни проблеми, сред които са неяснота относно проверката на самоличността “за физически лица, които използват доставчици на фирмени услуги, за да регистрират дружества от тяхно име”.

Бароу каза следното:

Поне от 20 години знаем, че британски компании се използват в тези измами и че вероятно сме най-големият доставчик на измамни компании в света.

Бароу определи бездействието на Обединеното кралство по отношение на крипто измамите като “отвратителен провал”. Той твърди, че трябва да се направи повече за предотвратяването на тези дейности – включително да се проверява информацията, предоставяна на Companies House.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен


Измамите са нанесли загуби за около $3.4 милиона от жертви от Обединеното кралство, Германия, Турция, Полша, Канада и САЩ.

Според доклада повечето от 168-те идентифицирани дружества са били регистрирани на лондонски адреси и са имали поне един китайски директор. Пропуски в системата за регистрация на дружества в страната допринасят за измамата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския “Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент”, след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

20.06.2024 10:30 2 мин. четене

Турският “крипто барон” Фарук Озер започна своята присъда от 11,196 години затвор

Фарук Фатих Озер, основателят и бивш главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Thodex, започна да излежава присъда от 11,196 години затвор за измама на инвеститори с милиони.

19.06.2024 19:00 2 мин. четене

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

19.06.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.