НАЧАЛО Крипто Крими

Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

февруари 1, 2023 13:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

Бюрото за разследваща журналистика (TBIJ) идентифицира 168 компании, обвинени в извършването на измами с криптовалути или форекс във Великобритания.

С жертвите на измамите често се свързват чрез социалните медии, уебсайтове за запознанства или Whatsapp. Оттам ги убеждават да инвестират в платформи за крипто търговия – 17 от които са потвърдени като измами тип “клане на прасета” (на китайски “ша зу пан”), според доклада.

Правителството обещава, че ще предприеме мерки

Правителството на Обединеното кралство обеща да “затегне правилата, включително да въведе изискване за проверка на информацията, предоставена на Companies House”.

Въпреки това Греъм Бароу, следовател по финансови престъпления, предупреди, че реформата е добре дошла “стъпка напред”. Въпреки това законодателството може да създаде известни проблеми, сред които са неяснота относно проверката на самоличността “за физически лица, които използват доставчици на фирмени услуги, за да регистрират дружества от тяхно име”.

Бароу каза следното:

Поне от 20 години знаем, че британски компании се използват в тези измами и че вероятно сме най-големият доставчик на измамни компании в света.

Бароу определи бездействието на Обединеното кралство по отношение на крипто измамите като “отвратителен провал”. Той твърди, че трябва да се направи повече за предотвратяването на тези дейности – включително да се проверява информацията, предоставяна на Companies House.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен


Измамите са нанесли загуби за около $3.4 милиона от жертви от Обединеното кралство, Германия, Турция, Полша, Канада и САЩ.

Според доклада повечето от 168-те идентифицирани дружества са били регистрирани на лондонски адреси и са имали поне един китайски директор. Пропуски в системата за регистрация на дружества в страната допринасят за измамата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене