НАЧАЛО Крипто Крими

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

Той сподели в Twitter, че измамниците използвали утвърдена техника със заразен файл в документи, прикачени към имейл съобщение.

На 19 януари 2022 г. Джош М. Чавез, американски дигитален художник, обяви, че измамници са откраднали всички NFT токени от неговия MetaMask криптопортфейл.

Художникът посочи, че потенциален клиент се е свързал с него чрез директни съобщения в Instagram. Въпреки че акаунтът на “клиента” е масово следван от ботове, Чавез пренебрегнал този факт. 

Непознатият поръчал обложка за своята песен, която скоро щяла да бъде издадена. Артистът ги помолил да изпратят подробности за заявката, включително информация за задачата. Всички тези подробности били изпратени на Чавез по електронната поща. 

Измамникът, използващ името “Оскар Дейвис”, изпратил документите; един от тях бил обозначен като .pdf, но всъщност бил изпълняеми файл (.exe). 

След като файлът е бил отворен, той веднага се е свързал с Chrome – браузъра, в който са интегрирани MetaMask портфейлите. За един миг той източил токените на Чавез и продал всичките на търгове за малка част от реалните им цени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби над $22,500 – масови ликвидации на шортове


Художникът сподели, че цялата измама е създадена много внимателно – въпреки експертните си познания, той не успява да я забележи. 

Живея в интернет и мога да разпозная измамите на километър разстояние, но днес забравих да проверя два пъти една малка подробност (…) Не само бързах, това беше рутинно нещо – нещо, което съм правил много пъти с клиенти 

Видни участници на NFT пазара също стават обект на изискани измами в последно време. През ноември злонамерени индивиди хакнаха социалните медии на Грег Солано, основател на BAYC, и започнаха да разпространяват фишинг линкове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.