НАЧАЛО Алткойни

Вторият по големина пул за добив на Етериум спира всички операции

28.09.2021 10:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вторият по големина пул за добив на Етериум спира всички операции

Стартиран в Китай през 2018 г., SparkPool контролира над 18.4% от хашрейта на Етериум към момента - на второ място след Ethermine.

Sparkpool, вторият по големина пул за добив на ETH в света, преустановява дейността си поради продължаващите репресии срещу крипто в Китай.

Миньорският пул официално обяви, че е спрял достъпа на нови потребители в континентален Китай в понеделник в отговор на китайските власти, които инициират нови мерки за борба с приемането на криптовалути в страната.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Huobi и Binance предприемат мерки срещу потребителите от Китай

След първоначалните ограничения, споделени миналия петък, Sparkpool ще продължи да затваря услугите и планира да суспендира в четвъртък съществуващите потребители на майнинг пула.

Според съобщението мерките имат за цел да гарантират безопасността на активите на потребителите в отговор на “изискванията на регулаторната политика”.

Допълнителни подробности за спирането ще бъдат изпратени чрез съобщения, имейли и съобщения на място“, отбеляза Sparkpool.

SparkPool бе стартиран в Китай в началото на 2018 г. и се очерта като един от най-големите майнинг пулове в света за добив на ETH.

Към момента на писане, добивната мощност на SparkPool съставлява 18.4% от глобалния хашрейт на Етериум, малко по-нисък от дела на Ethermine от 22.8%, според данни от Poolwatch.io.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.