НАЧАЛО Други

Всеки ден се инсталират средно по 6 нови битомата

ДЕК. 23, 2018 15:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Всеки ден се инсталират средно по 6 нови битомата

Въпреки тежката и на моменти изключително колеблива година за крипто съдейки по цената на пазара, броят на битоматите по цял свят се е удвоил за текущата 2018 година.

Тяхната бройка в момента е повече от 4,000, като това е пореден пример, че въпреки високата волативност на пазара, масовото приемане на крипто е все по- близо.


Проучването и конкретните резултати идват от фирмата Data Light, която се занимава с анализи в с сферата на крипто. Данните, които са публикувани от тях показват възходяща тенденция при инсталирането на битомати по целия свят.

Възходът на Битоматите


Може би най-впечатляващата информация, която идва от проучването, е фактът, че през текущата 2018 година всеки ден средно се инсталират по 6 нови битомата. Това може да се тълкува като нещо положително за пазара, защото по този начин криптовалутите стават много по-достъпни и лесни за употреба.

Други интересени резултати от проучването на Data Light са и конкретните криптовалути, с които работят битоматите. Биткойн се използва от почти всички машини, докато етереум и Лайткойн са доста по-малко предлагани като опция(от около половина от инстралираните битомати).

Разбира се горепосочените криптовалути не са единсвените предлагани от битоматите. Например 729 от криптоматите предлагат DASH, a валути като Monero , Dogecoin и Zcash също присъстват в предоставените цифри, но с доста по-малък процент.


Ако погледнем графиката по-горе може да открием още интересни резултати. Например ясно се вижда, че по-голямата част от битоматите са инсталирани в началото на 2018 година, след скока на цените на криптовалутите в края на 2017 година.


В коя държава има най-много инсталирани битомати?


Позовайки се на сайта Coin ATM Radar в момента има инсталирани битомати в 76 страни по целия свят. Най-много са в САЩ като точната бройка е 1258. Като цяло общата бройка на инсталираните машини в цяла Северна Америка е 3157, докато в остналите континенти бройка е доста по-малка, като например в Ценрална Европа има 750.

Огромното нарастване в бройката на битоматите през 2018 г. доказва, че продължава да се търси решение как да се направят криптовалутите възможно най-достъпни за всички хора. Горепосочените цифри са поредния пример за това, че усилено се работи върху масовото приемате на крипто и може да се надяваме, че наближащавата 2019 година ще е силна за крипто и блокчейн индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света