НАЧАЛО Други

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Fidelity Digital Assets, крипто фокусираното крило на глобалния мениджър на активи Fidelity, публикува резултатите от проучване, което интервюира 1,100 инвеститори от целия свят.

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.


От участниците в проучването 312 са финансови консултанти, а 302 са инвеститори с висока нетна стойност.


Според доклада 90% от анкетираните инвеститори намират крипто активите за привлекателни, особено заради техния “висок потенциал”. Осем от десет също смятат, че цифровите активи могат да принадлежат към портфолио.


За бариерите, спиращи широкото разпространение на цифрови активи, 54% от инвеститорите казват, че ценовата волатилност е проблем, а 44% отбелязват липсата на основи за измерване на тяхната подходяща стойност.


Като цяло 52% от анкетираните инвеститори заявиха, че са инвестирали в крипто активи, като азиатските и европейските инвеститори са по-склонни да направят това от тези, базирани в САЩ.


Пазарните условия през 2020 г. след пандемията на COVID-19 тласнаха инвеститорите към крипто активи, според доклада, тъй като това също така притиска централните банки да приемат цифрови валути на централните банки и повишава интереса на федералното правителство към блокчейн технологията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света