НАЧАЛО Други

Все по-малко нови инвеститори на дребно в крипто пазарите – ето как това може да се промени

02.06.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все по-малко нови инвеститори на дребно в крипто пазарите – ето как това може да се промени

Популярен търговец на криптовалути, познат като "The Flow Horse", смята, че в момента на пазара на криптовалути не навлиза значителен приток на нови инвеститори на дребно, въпреки неотдавнашната мания около някои меме монети.

Търговецът вярва, че манията по меме монетите представлява само малка част от общия обем на пазара и генерира предимно хайп в медийни платформи като X (Twitter), а не означава по-широка тенденция.

Търговецът предполага, че за да могат новите инвеститори на дребно наистина да обърнат внимание и да навлязат на пазара, основните и леснодостъпни криптовалути като Биткойн (BTC) трябва да претърпят значително поскъпване.

По-конкретно, трейдърът смята, че преминаването на границата от $100,000 от страна на Биткойн може да бъде необходимият катализатор за привличане на нова вълна от интерес и инвестиции на дребно.

Освен това The Flow Horse изказа мнение, че настоящият пазарен цикъл е изправен пред предизвикателства при привличането на нови участници поради фактори като скандалите и негативните събития, които поразиха предишния цикъл. Търговецът твърди, че всеки следващ цикъл има намаляващ брой потенциални нови инвеститори, тъй като глобалното приемане и навлизане на криптовалутите се увеличава с течение на времето.

Като цяло търговецът смята, че настоящият цикъл може да бъде по-фокусиран върху привличането на по-големи, пасивни и по-малко ориентирани към цените инвеститори чрез инструменти като борсово търгувани фондове (ETF), вместо да се разчита на манията и спекулациите, които обикновено стимулират участието на инвеститорите на дребно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.