НАЧАЛО Биткойн

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

Тази стъпка идва, след като SEC наскоро забави заявленията за такъв ETF от големи финансови играчи като BlackRock, Fidelity и VanEck поради предстоящото спиране на работата на правителството на САЩ миналата седмица.

Известните ETF анализатори, Ерик Балчунас и Джеймс Сейфарт, по-рано тази година бяха оценили вероятността за одобрение на тези ETF на 75%. Тази прогноза обаче изглежда е под въпрос предвид неотдавнашните забавяния.

Новата фокусна точка в стремежа за одобрение на спот ETF за Биткойн е 10 януари 2024 г., което съвпада с изтичането на последния краен срок за Ark Invest / 21 Shares. Общността следи отблизо дали SEC ще одобри това. Забележително е, че SEC предложи окуражаващ сигнал – нещо, което не е виждано в дългата история около одобрението на спот ETF.

Ерик Балчунас, старши анализатор на ETF за Bloomberg, обърна внимание на това развитие в неотдавнашен туит. Балчунас написа:

Да, докато SEC забави подаването на спот Биткойн миналата седмица, те също така изпратиха на емитентите коментари, за да се справят с техните S-1 подавания. Това е прекъсване на типичния модел на забавяне, отлагане и след това отказ. Добър знак, въпреки че сроковете не са ясни.

Освен това Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е на път да предостави още една причина, която може да увеличи шансовете за одобрение на спот ETF за Биткойн. Очаква се SEC да одобри девет ETF за фючърси върху Етериум, като по този начин на практика ще премахне възможността си да откаже спот Биткойн ETF, като същевременно разрешава ETF за фючърси върху Етериум.

По-рано се смяташе, че SEC може да предприеме тази стъпка, тъй като това е единственият начин да се обоснове, че базовият пазар на Биткойн е манипулиран и неадекватно регулиран.

В заключение, тези неотдавнашни събития показват ключов момент в продължаващите усилия за осигуряване на регулаторно одобрение за спот ETF за Биткойн в Съединените щати.

Макар че резултатът остава несигурен, неотдавнашните действия на SEC вдъхнаха нова надежда, което предполага, че одобрението може да е на една ръка разстояние.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.