НАЧАЛО Други

Войната срещу крипто ще е пагубна за демократите според близнаците Уинкълвос

15.06.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Войната срещу крипто ще е пагубна за демократите според близнаците Уинкълвос

Крипто милиардерът Камерън Уинкълвос изрази загриженост относно потенциалното отрицателно въздействие на позицията на сенатор Елизабет Уорън и Гари Генслер по отношение на криптовалутите, като предупреди, че тя може да отблъсне значителна част от потенциалните поддръжници на демократите.

В Twitter Уинкълвос се позова на статия на CNN, в която се подчертава решаващата роля на по-младите американци за успеха на Демократическата партия на междинните избори.

Според доклада без подкрепата на младите избиратели демократите биха претърпели значителни загуби. Уинкълвос подчерта значението на осигуряването на младежкия вот, който според демократите ще бъде от съществено значение за бъдещия им успех.

Въпреки това Уинкълвос посочи, че продължаващият регулаторен контрол върху криптовалутите може да има неблагоприятен ефект върху подкрепата на демократите сред по-младите поколения, тъй като много лица от поколението на милениалите и поколение Z са поддръжници на криптовалутите.

Той подчерта силната им вяра в потенциала на криптовалутите и инвестирането на спестяванията им в технологията.

Уинкълвос разкритикува Уорън и Генслер за действията им, като предположи, че те са причинили значително разрушаване на ценността и са подценили въздействието върху вота на младите хора в предстоящия изборен цикъл.

Тайлър Уинкълвос, брат близнак на Камерън и съосновател на крипто борсата Gemini, повтори подобни чувства в отделен туит, като предположи, че подходът на Уорън и Генслер към криптовалутите може да струва на Демократическата партия изборите през 2024 г., правейки паралел с въздействието на решението Roe v. Wade върху Републиканската партия по време на междинните избори.

И Уорън, и Генслер са дългогодишни крипто критици. Уорън привлече вниманието към своята “Анти крипто армия” и изрази загриженост относно ролята на криптовалутите във финансирането на незаконни дейности.

Обратно, Генслер беше в центъра на вниманието след съдебните дела на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) срещу големите крипто борси Binance и Coinbase. Той подчерта необходимостта от спазване на законите за ценните книжа и описа бизнес модела на индустрията като такъв, който често действа извън регулаторните граници.

За разлика от него някои републикански сенатори, като сенатор Синтия Лумис, изразиха подкрепа за крипто индустрията и се застъпиха за създаването на цялостна правна рамка, която борсите да следват.

Луммис разкритикува подхода на SEC, който разчита на действия по правоприлагане, като заяви, че той вреди на потребителите и предложи да бъде полезен по-проактивен регулаторен подход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.