НАЧАЛО Други

Войната в Близкия изток се отразява и на крипто борсите

октомври 18, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Войната в Близкия изток се отразява и на крипто борсите

Binance, виден играч в сектора на крипто борсите, премина през трудна година, белязана от правни проблеми, промени в ръководството и външен натиск.

Ситуацията се усложни още повече с нарастването на напрежението в израелско-палестинския регион.

Според информацията израелските правоприлагащи органи са предприели значителни мерки, като разпоредиха закриването на множество сметки за криптовалути и иззеха дигитални активи на стойност милиони долари.

Тези действия бяха част от продължаващите им усилия да прекъснат всякакви връзки между пазарите на криптовалути и Хамас, особено след нападението срещу страната им.

От началото на нападението на Хамас на 7 октомври беше съобщено за закриването на над 100 сметки в Binance. Освен това властите активно търсеха информация за още около 200 сметки в криптовалута.

В отговор Binance потвърди, че е блокирала малък брой сметки, като подчерта ангажимента си да спазва международно признатите разпоредби за санкции. Компанията обаче се въздържа да предостави допълнителни коментари по въпроса.

Усложнявайки предизвикателствата, финансовите регулатори на САЩ повдигнаха твърдения за предишни връзки между средствата, държани в Binance, и Хамас. Този въпрос излезе на преден план със съдебния иск, подаден от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) срещу борсата през март.

В иска се твърдеше, че висши ръководители на Binance са получили информация, свързана с транзакции на Хамас, още през 2019 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.