Home

Водещите опции на Уорън Бъфет за стабилна доходност

11.07.2024 11:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Водещите опции на Уорън Бъфет за стабилна доходност

Известен като "Oracle of Omaha", Уорън Бъфет ръководи Berkshire Hathaway с философия, основана на комплексното инвестиране.

Изборът му на акции се фокусира върху компаниите, изплащащи дивиденти, което е привлекателно както за начинаещи, така и за опитни инвеститори. Ето три компании, които заслужават внимание:

American Express, въпреки че е третата по големина компания на Berkshire Hathaway, често е подминавана като любима компания на Бъфет. Притежавайки 151.6 милиона акции от десетилетия, компанията се отличава като мениджър на програми за награди. Нейните карти предлагат стимули за хранене, транспортни услуги и хотелски настанявания, надминавайки конкуренти като Visa и Mastercard (също притежавани от Berkshire).

Въпреки икономическите предизвикателства, American Express демонстрира стабилен растеж, с 25.09% увеличение от началото на годината досега и забележителен скок от 37.23% през последните 12 месеца. Въпреки че доходността от 1.2% може да не е зашеметяваща, компанията може да се похвали със стабилен ръст на дивидентите, като за три десетилетия е увеличила изплащането им от $0.07 до $0.70 на акция.

VeriSign, друг избор на Бъфет, управлява регистрациите на имената в уебсайтовете – жизненоважна, но по-малко видима роля в интернет инфраструктурата. Макар и да не е сектор с висок растеж, стабилните приходи и маржове на печалба на VeriSign я правят надеждна инвестиция. За разлика от много други избори на Бъфет, VeriSign не изплаща дивиденти, а вместо това увеличава стойността за акционерите чрез агресивно обратно изкупуване на акции, което води до добри печалби на акциите през годините.

Chevron, с дял от $19 милиарда в портфейла на Berkshire, отразява прагматичния подход на Бъфет към енергийните акции. Въпреки напредъка в областта на възобновяемите ресурси, той остава оптимист по отношение на перспективите на Chevron, подкрепени от прогнозите за продължаващо търсене на суров петрол в световен мащаб. Акциите на Chevron поскъпнаха с 2.81% през 2024 г. на фона на геополитическото напрежение и по-ниския добив на ОПЕК, предлагайки на инвеститорите стабилна дивидентна доходност от 4.2%.

Тези избори илюстрират стратегията на Бъфет за диверсификация на секторите, като осигуряват солидна начална точка за навлизане в известната му инвестиционна философия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.