Home

Влиянието на Tether (USDT) върху глобалното търсене на долара

16.06.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Влиянието на Tether (USDT) върху глобалното търсене на долара

Главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино акцентира върху ключовата роля на обезпечената с долари Tether.

Ардоино заяви, че Tether е стабилна дигитална валута, представена от долара на световния пазар, която се държи от над 300 милиона клиенти, повечето от които се намират в нестабилни икономики.

В страни с по-малко банкови услуги и нестабилна икономическа ситуация USDT на Tether се превърна в основен паричен инструмент за физическите лица. USDT всъщност дава възможност на тези хора да имат някаква стабилност в разходите си. Стабилната монета, обезпечена от долара, позволява на хората и предприятията да запазят покупателната си способност, която са загубили заради хиперинфлацията и колебанията в стойността на националните си валути

В изявлението си Ардоино напомни, че USDT по същество са американски долар и съответно подкрепят хората и бизнеса, докато инфлацията реже икономиката им, а девалвацията на валутата я свежда до нула. Освен това, стабилната монета е улеснен финансов трансфер и средство за съхранение, заобикаляйки по този начин традиционната финансова система.

Tether, водещата стабилна монета, стана толкова популярна, че не само влияе на световната финансова система, но и я движи напред, тъй като това не е само местно явление. USDT е от първите значими бенефициенти на американски държавни ценни книжа и това е най-убедителното доказателство за невероятния успех във финансовата индустрия, според Ардоино. Правейки сравнение между традиционните финансови пазари и дигиталните валути, той отчита приноса на Tether за растежа на американската хазна.

Инвестирайки наскоро $500 милиона в природосъобразни операции за добив на криптовалути, Tether демонстрира подкрепата си за глобалните усилия за устойчивост. Проектите включват използването на зелена енергия, идваща от възобновяеми източници като слънчева, вятърна и геотермална централа, и съчетават тези дейности с глобалните изисквания за устойчива индустриална практика. Този план е не само безвреден за природата, но и дава икономическо предимство по отношение на намаляването на разходите.

Ардоино вярва, проектът ще остави настрана сегашния риск в децентрализирания и устойчив растеж на Tether и по-скоро ще бъде използван за насърчаване на стабилността и приемането на дигиталните валути от световната финансова система. Той посочи причините за функционирането на Tether:

“Нашите строги проверки за регулаторно съответствие и огромните ликвидни резерви са причините USDT да бъде надеждна и стабилна дигитална монета.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.