НАЧАЛО Регулации

Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

08.05.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

Главният изпълнителен директор на компанията за търговия Robinhood се противопостави на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) след получаването на "Wells Notice", официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от регулатора.

Влад Тенев, ръководител на компанията, изрази недоволството си, критикувайки предстоящите действия на SEC срещу Robinhood Crypto, крипто подразделението на Robinhood:

През последните три години станахме свидетели на безмилостна вълна от регулаторен контрол, която създава рискове както за американския бизнес, така и за потребителите.

Според него постоянният фокус на SEC върху криптовалутите, наред с неотдавнашните регулаторни предложения, като например тези, отнасящи се до анализа на прогнозни данни, представлява поредното погрешно усилие на SEC да възпрепятства иновациите.

Освен това Тенев потвърди, че Robinhood ще оспори обвиненията в съда, ако е необходимо:

Въпреки че се стремим да поддържаме конструктивни отношения с регулаторните органи, ние сме готови да използваме ресурсите си, за да оспорим този въпрос в съда, ако това се наложи. Нашата цел е да защитим крипто операциите си и да установим ясни регулаторни насоки в Съединените щати, което в крайна сметка ще бъде от полза за нашите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.