НАЧАЛО Финтех

‘Визията за Web3 е правилна, технологията трябва да се разработи’, според бивш директор на Google

юли 9, 2022 19:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Визията за Web3 е правилна, технологията трябва да се разработи’, според бивш директор на Google

Бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмидт изрази подкрепата си за Web3 и криптовалутите, но смята, че секторите се нуждаят от повече усъвършенстване, за да постигнат върхови резултати.

Говорейки пред CNBC във вторник, бившият изпълнителен директор изрази мнението си за продължаващия крипто срив, в резултат на който световният крипто пазар загуби над половината от пазарната си капитализация за по-малко от осем месеца. За него сериозната волатилност, която се свързва с криптовалутите, е индикация, че генералният криптосектор и Web3 имат да извървят дълъг път. 

„Ако приемете, че Web3 е била 10 пъти прехвалена и се е коригирала 5 пъти, значи има още какво да прави“, каза Шмид пред Андрю Рос от CNBC. „Визията за Web3 е правилна – технологията за осъществяването ѝ трябва да се изгради“. 

За да подкрепи твърденията си, Шмидт продължи да посочва Етериум (ETH), заявявайки, че фактът, че цената на криптовалутата стига до безумни цени с милион транзакции на ден, означава, че тя е невероятно бавна. „Тя трябва да бъде изградена наново.“ 

През април Шмид заяви, че е инвестирал „малко“ от спестяванията си в криптовалути. Той обаче се интересува повече от Web3 – бъдеща версия на интернет, която се основава на блокчейн технологията. За него фактът, че Web3 ще даде възможност на хората да контролират своята идентичност без централизиран мениджър, би бил много силен. „Това е много съблазнително и много децентрализирано“, беше казал Шмид пред CNBC. „Спомням си онова чувство, когато бях на 25 години, че децентрализацията ще бъде всичко.“

Днес, въпреки че концепцията за Web3 остава до голяма степен хипотетична, идеята получи огромна подкрепа от много привърженици на криптовалутите и няколко големи технологични компании. Интернет компаниите са особено ентусиазирани за Web3, като се има предвид, че децентрализацията на големите количества данни и съдържание, които те контролират, може да ги извади от бизнеса.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Blockchain.com напът да изгуби $270 милиона от висящи заеми

През май звеното за облачни услуги на Google стартира отдел, посветен на изграждането на услуги за разработчици, които са избрали да поемат по пътя на Web3. Според вицепрезидента на подразделението Амит Завери този ход е резултат от „молбите на клиентите да увеличим поддръжката си за Web3 и свързаните с крипто технологии“. 

При това Шмид изрази голяма увереност, че криптопазарът се възстановява и продуктите в технологичната индустрия процъфтяват, след като преживеят продължаващата в целия пазар зима. „Технологичната индустрия сама създава своето време, а ние създадохме твърде голяма буря, изпреварихме малко себе си и това е корекция. Следващото ни поколение продукти ще работи, така че ще се справим.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене