НАЧАЛО Други

Вижте как полицията унищожава Биткойн копачки с валяк

юли 20, 2021 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижте как полицията унищожава Биткойн копачки с валяк

Служителите на реда в Малайзия иззеха 1,069 майнинг ригове за копаене на Биткойн, преди да ги смачкат с валяк миналата седмица.

Конфискацията е част от съвместна операция между полицейски служители в град Мири и Sarawak Energy, електрическа компания в Малайзия.

Целта е да се предприемат мерки срещу копачите на криптовалути, които са откраднали електроенергия за добив на Биткойн, според Vice. Риговете бяха иззети от полицията по време на шест отделни акции, които се случиха между февруари и април.

Тази седмица те бяха унищожени по впечатляващ начин, когато служителите ги поставиха на паркинг в полицейския щаб и ги прегазиха с валяк. Вижте видеоклипа по-долу:

Като цяло властите са унищожили устройства на стойност около $1.25 милиона – и това все още не компенсира разходите за открадната енергия.

Всъщност Sarawak Energy твърди, че е загубила приблизително $2 милиона заради копачи, които крадат електричество.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн ще измести фиатните пари до 20 години

Кражбата на електроенергия за копаене на Биткойн доведе до чести прекъсвания на електрозахранването и през 2021 г. три къщи бяха съборени поради незаконно свързване към електроразпределителните мрежи“, каза Хакемал Хавари, шеф на полицията в Мири, пред местния малайзийски вестник The Star.

Криптодобивът е известен с огромното си потребление на енергия и предполагаемо вредното въздействие върху околната среда в резултат. Всъщност Илон Мъск твърди, че това е една от най-големите причини той да спре Биткойн плащанията за автомобили Tesla през май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.