НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин: „Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат“

юли 10, 2018 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: „Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат“

Виталик Бутерин, изобретател на Етериум , заяви, че критиките към proof of stake (PoS), че богатите стават по-богати, е една от по-малко добрите критики.

Бутерин каза следното:

Доказателство за работа е богатите да станат по-богати на квадрат, така че ако можем да стигнем до богатите да станат по-богати на първа степен, това вече е значително подобрение.

Говорейки по време на чат в Zug, Бутерин каза, че двата минни басейни на Bitmain колективно контролират 43% от хеш-рейта. „Ако добавите и ViaBTC, който е в общи линии свързан с Bitmain, имате общо 53%“, спомена той.

Това е повече от 51%, с доста малък мини картел с 53% според Бутерин. Официално и доколкото ни е известно, Bitmain контролира само BTC.com, Antpool и ConnectBTC, които в комбинация са се увеличили до 43%, но не надхвърлят 51%. Нишант Шарма от Bitmain споделя:

Те са различни пулове по код (единият от които е напълно с отворен код), по екип, по офиси и по местоположението на тези офиси (различни държави).

Бутерин обаче казва, че ще има стимул да се скрие децентрализацията поради проблеми с връзките с обществеността.

През 2013 г., когато Ghash имаше 51%, това беше голям, огромен страшен момент. Всеки наистина се оплакваше и в крайна сметка Ghash се отдръпна и доброволно спадна до 40%, но сега се случва втори път и хората просто не говорят толкова много.

Този път, това не са само пулове, казва Бутерин. Те могат да бъдат технически пулове, тъй като другите хора могат да участват „, но това е основно правдоподобна стратегия за отричане, където много голяма част от това е хардуер, притежаван от много малък брой актьори.“

Отвън не можеш да кажеш колко е хеш-рейта на басейн и колко е „просто фронт за техния хардуер“, съобщи още Бутерин, добавяйки:

Съществува очевидно голям стимул да се скрие нивото на централизация в доказателство за работа поради връзки с обществеността и, разбира се, въпреки това, можем да кажем, че тази много координирана група от басейни заедно има половината от хеш-рейта.

Освен това той каза, че има географска централизация. Наводнението в Съчуан е съборило 20% от хеш-рейта на Биткойн. Така че Доказателство за работа е богатите стават по-богати на квадрат, заключи той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвеститор премести милиони XRP – ето къде отиват

Блокчейн тракерът Whale Alert отбеляза няколко блокчейн транзакции, които сочат, че голям инвеститор мести милиони долари в XRP.

декември 2, 2022 8:22 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Твърде късно ли е да си купите Shiba Inu?

Твърде късно ли е да купите Shiba Inu? Тази статия ще се опита да даде отговор на този въпрос.

декември 1, 2022 16:19 1 мин. четене

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

декември 1, 2022 13:24 1 мин. четене