НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин защитава прехода на Етериум към PoS

30.04.2024 3:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин защитава прехода на Етериум към PoS

Виталик Бутерин, един от съоснователите на Етериум, отговори на опасенията на общността във връзка с прехода на мрежата от механизма за доказателство за работа (PoW) към консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS).

В последно време преминаването на Етериум към PoS бе подложено на внимателен анализ от страна на членовете на общността, особено на фона на опасенията, че то е привлякло засилено наблюдение от страна на регулаторните органи в Съединените щати.

Още от създаването си през юли 2015 г. Етериум функционираше с механизъм за доказателство за работа, подобен на този на Биткойн. При PoW участниците се занимават с решаване на крипто алгоритми, което изисква значителна изчислителна мощност и енергия за валидиране на всеки блок във веригата.

Въздействието на PoW криптовалутите върху околната среда предизвиква загриженост, което кара властите в различни държави да се застъпват за тяхната забрана в полза на по-устойчиви алтернативи.

През септември 2022 г. разработчиците на Етериум инициират значим преход, известен като „The Merge“ (или Сливането), преминавайки към консенсусна инфраструктура за доказателство за залог. Тази съществена промяна замени миньорите със стейкъри, като по този начин се обърна внимание на екологичните проблеми и се съгласува с дългосрочните цели на Етериум.

Виталик Бутерин подчерта значението на този преход, като акцентира върху централизацията на PoW и нейния временен характер преди въвеждането на PoS.

„PoW също бе сравнително централизирана. Този аспект обаче не беше толкова широко обсъждан, тъй като се приемаше, че това е временна фаза до появата на PoS. Освен това си струва да се отбележи, че липсата на стимул за изграждане на ASIC вероятно се дължеше на предстоящото преминаване към PoS”, отбеляза Бутерин.

След завършването на прехода към PoS веригата Етериум отбеляза чувствително увеличение на броя на валидаторите. Повече от 25% от циркулиращото предлагане на ETH е било стейкнато, което укрепва сигурността на мрежата и предлага възвръщаемост за участниците.

Въпреки това залогът на Етериум привлече вниманието на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC). Гари Генслер, председател на SEC, предположи, че PoW криптовалутите, позволяващи стейкинг, може да отговарят на критериите за ценни книжа съгласно теста на Хауи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.