НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин продаде всичките си MakerDAO токени – ето защо

септември 3, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин продаде всичките си MakerDAO токени – ето защо

Виталик Бутерин, един от съоснователите на Етериум, наскоро продаде останалите си MakerDAO токени, които бяха на стойност около $580,000. Тази транзакция включваше конвертиране на 500 токена MakerDAO в 353 ETH.

Решението да продаде своите токени MakerDAO дойде, след като главният изпълнителен директор на MakerDAO, Руне Кристенсен, обяви плановете си за преместване на проекта в нов блокчейн, известен като NewChain, който може да има връзки със Solana. 

Това представлява значително отклонение от базирания на Solidity код на Етериум (ETH). Кристенсен изброи три ключови причини за този ход: техническо съвършенство, устойчивост след срива на FTX и успеха на форк проекти като Pyth Network.

Целта е NewChain да се позиционира като мост между Етериум и Solana (SOL), като по този начин се засили мрежовият ефект на многоверижната екосистема. Освен това в този контекст се разглежда и Cosmos.

Стабилната монета на MakerDAO, DAI, се нарежда на трето място с предлагане от $3.9 милиарда, изоставайки от Tether (USDT), който има предлагане от $82.9 милиарда.

Забележително е, че Виталик Бутерин първоначално придоби 1,071 MKR токена през април 2018 г. на цена от $905 всеки, което доведе до печалба от приблизително 27% от неотдавнашната му продажба на токени. 

Последната му активност с MKR токени е била през април 2021 г., когато е дарил 100 токена на фонда за подпомагане на сътресенията, причинени от Ковид в Индия, според блокчейн записите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.