НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин отправи предупреждение за развитието на CBDC

септември 26, 2023 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин отправи предупреждение за развитието на CBDC

Съоснователят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин твърди, че дигиталните валути на централните банки (CBDC) не се развиват по начина, по който той се е надявал.

В ново интервю за CNBC Бутерин каза, че някога е бил по-оптимистично настроен за CBDC проектите, но сега смята, че те са се превърнали предимно във “фронтове” за традиционната банкова система.

[CBDC] пространството е мястото, където мисля, че имах малко повече надежда, вероятно наивно, преди пет години, защото имаше много хора, които искаха да направят неща, приятелски настроени към блокчейн, да дадат действителна прозрачност и гаранции за проверимост и някакво ниво на действителна поверителност…

Когато всеки един от тези проекти достигне определена зрялост, всички те отпадат, тъй като нещата се приближават все повече и повече до версия 1.0. Получаваме системи, които всъщност не са много по-добри от съществуващите платежни системи, защото в крайна сметка са просто различни фронт-ендове за съществуващата банкова система.

Според Бутерин CBDC вероятно няма да бъдат частни дигитални активи. Вместо това той вярва, че проектите ще позволят на правителството и корпорациите да наблюдават финансовите транзакции на тези, които ги използват.

В крайна сметка те са още по-малко частни и на практика разрушават всички съществуващи бариери срещу корпорациите и правителството едновременно.

Бившият милиардер продължи, твърдейки, че Етериум може би е по-вероятно да устои на правителствената намеса, особено сега, когато водещият протокол за смарт договори работи с консенсусен механизъм за доказване на залог (PoS).

Доказателството за залог всъщност е по-лесно да се анонимизира и по-трудно да се спре, отколкото доказателството за работа [PoW]. Доказателството за работа изисква огромно количество физическо оборудване и изисква огромно количество електроенергия. Това са точно тези неща, които правоприлагащите органи имат десетилетия опит в откриването им.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI с прогноза за цената на Solana през 2024 година

С неотдавнашното нарастване на интереса към изкуствения интелект (AI) след появата на ChatGPT, други платформи от подобно естество демонстрираха своята практичност. 

декември 7, 2023 22:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.