НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Таксите за транзакции достигнаха най-ниската си точка за 2023 г.

септември 25, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Таксите за транзакции достигнаха най-ниската си точка за 2023 г.

Средната такса за транзакция в мрежата на Етериум достигна най-ниската си стойност за годината, което съответства на намаляването на активността във веригата.

Забележително е, че този спад съвпада с преминаването на предлагането на Етериум обратно към инфлационна фаза.

Santiment, компания за блокчейн анализи, разкри, че таксите за транзакции в мрежата на Етериум са спаднали до $1.15 за транзакция, което е най-ниското ниво от декември миналата година.

Спадът на средните такси за транзакции в Етериум може да се отдаде на неотдавнашното намаляване на активността в мрежата. За контекст, на 21 септември Binance временно увеличи средната такса за транзакция в мрежата до над $10, докато извършваше рутинна консолидация на активи в различни портфейли.

Ако тези транзакции бяха извършени по-рано през годината, по време на пика на популярността на меме монетите или обемите на търговия с NFT, тяхното въздействие върху мрежовите такси можеше да е по-малко забележимо.

Струва си да се отбележи, че действията на Binance забележимо повлияха на газовите такси, тъй като никакви други значителни мрежови дейности не съвпаднаха със събитието. Това подчертава охлаждането на мрежовата активност на Етериум в отговор на настоящите пазарни условия.

Източник: Sentiment

Пазарните наблюдатели разглеждат това намаляване на мрежовата активност като потенциално положително явление за Етериум. От Santiment споделиха, че намаляващите такси за Етериум често съвпадат с увеличеното използване на мрежата. Според компанията това потенциално може да доведе до повишаване на цената на ETH и да допринесе за възстановяване на пазарната капитализация.

След като мрежовите такси на Етериум достигнаха годишно дъно, дигиталния актив премина в инфлационна фаза, тъй като се изгарят по-малко токени. През последните седем дни предлагането на Етериум се е увеличило с 6,371 ETH, както съобщиха от Ultrasoundmoney.

Никита Жаворонков, водещ разработчик в Blockchair, обясни, че ETH е станал инфлационен поради мрежовите такси.

Въпреки преминаването на Етериум към алгоритъм за доказване на залог (PoS) миналата година, целящ да намали предлагането му чрез изгаряне, намаляването на активността в мрежата възпрепятства този темп на изгаряне. Освен това разпространението на мрежите от втори слой все повече доминира по-голямата част от мрежовата активност, като изтласква на заден план основната мрежа на ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Алткойн скочи с 200% след важно съобщение за проекта

Helium (HNT), проект за децентрализирана безжична мрежа, разкри стартирането на икономичен план за мобилен телефон в мрежата си специално за физически лица в САЩ.

декември 7, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.