НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин одобрява крипто проекта Worldcoin и неговите инициативи

31.03.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин одобрява крипто проекта Worldcoin и неговите инициативи

Възниква конфликт между технологичните иновации и опасенията за неприкосновеността на личните данни във връзка с Worldcoin - проект, предлагащ дигитална самоличност и криптовалута в замяна на сканиране на ириса.

Въпреки че съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази подкрепа за усилията на Worldcoin за подобряване на протоколите за поверителност, португалският регулаторен орган за данни се намеси, като временно спря събирането на биометрични данни за период от 90 дни.

Worldcoin използва отличителен подход, при който потребителите предоставят сканиране на ириса на очите вместо обичайните данни за регистрация, като име и адрес, за да установят дигитална самоличност. Стимулирана от обещанието за безплатни WLD токени, тази система е привлякла над 4.6 милиона потребители в световен мащаб. Въпреки това, опасенията относно неприкосновеността на личните данни постоянно хвърлят сянка върху инициативата.

Бутерин хвали Worldcoin за усилията ѝ в справянето с опасенията за неприкосновеността на личния живот, като приветства минималистичния им подход към данните и отдадеността им да разрешават критиките, свързани с неприкосновеността на личния живот. Той твърди, че те превъзхождат конвенционалните централизирани методи за удостоверяване на автентичността в опазването на личните данни.

Въпреки одобрението на Бутерин, регулаторните органи остават скептични. Португалия се присъединява към Кения в изразяването на резерви. Португалската национална комисия за защита на данните (CNPD) изразява загриженост относно потенциалната “сериозна вреда” за правата на физическите лица върху данните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.