НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин коментира съдбата на разработчика на Tornado Cash

24.05.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин коментира съдбата на разработчика на Tornado Cash

По време на конференцията DappCon в Берлин основателят на Етериум Виталик Бутерин изрази мнението си по въпроса за неприкосновеността на личния живот, особено в светлината на неотдавнашната присъда на разработчика на ETH протокола - Алексей Перцев.

Бутерин определи присъдата на Перцев като „наистина жалка“ и подчерта значението на крипто инструментите, ориентирани към неприкосновеността на личния живот, като призова за разработването на решения от „следващо поколение“.

Той изрази огорчение от правните последици, пред които са изправени Перцев и Роман Сторм, съосновател на Tornado Cash, който очаква съдебен процес в САЩ по подобни обвинения в пране на пари.

Инструменти с фокус върху неприкосновеността на личния живот, като Tornado Cash, бяха подложени на регулаторен контрол поради опасения за използването им от престъпни групи за пране на пари. Бутерин призна значението на неприкосновеността на личния живот за обикновените хора, но отбеляза регулаторните предизвикателства, пред които са изправени разработчиците на такива протоколи.

Въпреки тези предизвикателства Бутерин приветства продължаващите усилия за запазване на неприкосновеността на личните данни на потребителите в индустрията. Освен това Бутерин изрази подкрепа за Railgun и 0xbow, споделяйки надежда за положително развитие в посока защитата на личните данни в рамките на екосистемата, като същевременно подчерта потенциалната стойност, която правителствата биха могли да видят в технологиите за подобряване на защитата на личните данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия приключи 50-годишната си сделка със САЩ за петродолара

В света на финансите предстои голяма промяна, тък като на 9 юни Саудитска Арабия реши да не подновява споразумението си за петродолара със САЩ.

13.06.2024 14:30 1 мин. четене

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.