НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

28.11.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

Ако бъдат приведени в действие, тези промени могат да засегнат значително както потребителите, така и разработчиците. По време на събитието Devconnect в Турция Бутерин обсъди стратегии за повишаване на нивото на системата за стейкинг на Етериум и за справяне с дългогодишните проблеми с производителността.

Предложението му обхваща няколко ключови елемента. Така например се откроява интегрирането на частните мемпули и ERC-4337. Частните мемпули предлагат по-голяма поверителност и сигурност, като позволяват транзакции, без да ги излагат на публичния мемпул, предотвратявайки потенциална експлоатация от страна на миньорите. ERC-4337, или абстракцията на акаунта, дава на потребителите по-усъвършенстван контрол върху техните акаунти, като опростява изпълнението и осигурява операции като мултисиг портфейли.

Бутерин също така сподели, че е нетърпелив да включи предварително компилиране на кода, което би могло значително да повиши ефективността на разгръщането на смарт договорите. Този процес потенциално би могъл да ускори и намали разходите за изпълнение на смарт договорите чрез предварителна обработка на определени компоненти на кода.

Подобряването на ликвидния стейкинг е друг приоритет за Бутерин. Той изразил загриженост относно централизацията на съществуващите решения за ликвиден стейкинг, особено при структури като Lido Finance, подчертавайки необходимостта от децентрализация на този процес.

Демократизирането на стейкинга би могло да разшири участието, без да се компрометира ликвидността. Като цяло предложеният от Бутерин редизайн има за цел да подобри мащабируемостта, сигурността и ефективността на Етериум, като потенциално намали бариерите пред новите потребители и разработчици. Въпреки че точното въздействие върху стойността на Етериум и по-широкия криптопазар остава спекулативно, исторически погледнато, подобренията, насочени към основните проблеми и използваемостта, обикновено оказват положително влияние върху стойността и приемането на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.