НАЧАЛО Други

Високопоставени служители на Binance напускат компанията на фона на правните проблеми

юли 8, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Високопоставени служители на Binance напускат компанията на фона на правните проблеми

Според доклад на Fortune от четвъртък няколко високопоставени служители са напуснали крипто борсата Binance тази седмица, тъй като компанията се подготвя да се защитава на различни фронтове.

Тези напускания включват главния юрисконсулт на Binance Хан Г, главния директор по стратегията Патрик Хилман и старшия вицепрезидент по съответствието Стивън Кристи, както е потвърдено от неразкрит източник.

Освен това, както е посочено в профила му в LinkedIn, Стив Милтън, глобален вицепрезидент по маркетинг и комуникации на Binance, напусна компанията през юни. Преди това старши директорът на отдел “Разследвания” Матю Прайс реши да се раздели с борсата.

От Fortune съобщиха, че решенията на Хан Г, Хилман и Кристи да подадат оставка са свързани с отговора на основателя и главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао на текущото разследване на Министерството на правосъдието на САЩ.

Твърди се, че разследването се фокусира върху потенциални нарушения на Binance, свързани с регулаторните органи на САЩ, включително обвинения в пране на пари и нарушаване на санкции.

Въпреки това Хилман уточни в Twitter, че напускането му е по взаимно съгласие и продължава да уважава и подкрепя Джао.

Binance вече е изправена пред разследвания от множество регулаторни органи по целия свят, а напускането на ръководителите от правния отдел и отдела за съответствие се очаква да усложни усилията ѝ за защита.

През юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) заведе дело срещу Binance, обвинявайки борсата в извършването на 13 нарушения на закона за ценните книжа.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) също заведе дело срещу компанията два месеца по-рано. Освен това Binance е обект на няколко разследвания, водени от европейски и австралийски регулаторни органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.