НАЧАЛО Други

Visa ще позволи на потребителите директно да теглят криптовалути

01.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa ще позволи на потребителите директно да теглят криптовалути

Visa, световният гигант в областта на разплащанията, обедини усилията си с доставчика на Web3 инфраструктура Transak, за да въведе крипто теглене и плащане на чрез Visa Direct.

Тази иновативна интеграция позволява на потребителите безпроблемно да обменят криптовалути за фиатни валути и да извършват транзакции в над 130 милиона търговски обекта по света, където се приема Visa.

Тази интеграция дава възможност на потребителите да теглят криптовалути като Етериум (ETH) директно от портфейли като MetaMask или Trust Wallet към дебитна карта Visa, като по този начин се елиминира зависимостта от централизирани борси.

Янилса Гонзалес-Оре, ръководител на Visa Direct в Северна Америка, изтъкна предимствата на това сътрудничество, като подчерта, че тегленето чрез карти на Transak в реално време чрез Visa Direct предлага по-бързо, по-просто и по-свързано преживяване.

Това улеснява конвертирането на крипто салдата във фиат, които след това могат да бъдат похарчени в огромната мрежа от над 130 милиона търговски обекта, приемащи Visa.

Харшит Гангвар, ръководител на отдел “Маркетинг и връзки с инвеститорите” на Transak, подчерта значението на това партньорство за преодоляване на пропастта между криптовалутите и традиционните финанси.

Това сътрудничество дава възможност на потребителите от 145 държави да конвертират директно поне 40 криптовалути във фиат, без да разчитат на централизирани борси.

Transak играе решаваща роля за осигуряване на съответствие с нормативните изисквания и улесняване на законните транзакции. Платформата притежава лицензи в множество юрисдикции, като Малта и Сингапур, и използва KYC процеси и технологии против прането на пари, за да проверява потребителите и да гарантира сигурни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.