НАЧАЛО Алткойни

Венецуела: Мадуро нарежда на банките да приемат криптовалутата Petro

август 29, 2018 11:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венецуела: Мадуро нарежда на банките да приемат криптовалутата Petro

На венецуелските банки им е разпоредено да използват Petro, пуснатата от правителството на Мадуро криптовалута, като разчетна единица.

Във вторник е съобщено, че „цялата финансова информация“ трябва да бъде деноминирана както в официалната валута на Венецуела боливара, така и в Petro, който беше спорно оповестен през декември. Правителството на Мадуро заяви без доказателства, че е събрало милиарди долари по време на предварителна продажба по-рано тази година, въпреки отстъплението от опозиционните лидери в страната, както и от международните критици, включително правителството на САЩ.

Всъщност през март президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри нови санкции срещу Венецуела, които специално насочиха вниманието към Petro.

Развитието е последният мандат да излезе от правителството на Мадуро, свързано с Petro. Преди това беше обявено, че държавната петролна и газова компания Petról eos de Venezuela (PDVSA) ще започне да използва Petro като разчетна единица и длъжностни лица също така са разпоредили пенсиите и заплатите, финансирани от правителството, да бъдат закрепени към криптовалутата.

Последните новини също се позовават на доклада на ООН, в който се посочва, че от 2014 година, 2.3 милиона души са избягали от Венецуела при икономическата криза в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене