НАЧАЛО Крипто Крими

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

Данните на Action Fraud разкриха, че загубите са надхвърлили £300 милиона паунда ($370 милиона). Смята се, че този скок е в резултат от нарастването на броя на крипто измамите и множеството фалити, свързани с инцидента с FTX.

Значителни финансови загуби вследствие на крипто измами

Загубите от крипто измами възлизат на $370 милиона през 12-те месеца до март 2023 г. Анализът на данните, извършен от адвокатската кантора RPC, сочи увеличение спрямо приблизително $250 милиона през предходната година.

Забележително е, че повече от една трета от общите загуби са възникнали през ноември 2022 г., когато борсата подаде заявление за обявяване в несъстоятелност.

Смята се, че сривът на FTX е изиграл значителна роля за тези загуби.

Дженифър Крейвън, експерт по измамите в адвокатската кантора Pinsent Masons подчерта, че тези цифри подчертават разпространението на престъпленията, свързани с криптовалути.

Цифрите подчертават спешната необходимост от стандартизирана глобална крипто рамка за инвеститорите. През февруари Министерството на финансите на Обединеното кралство предложи препоръки за нови правила относно криптоактивите.

Освен това на 17 май Комисията на Камарата на общините на Обединеното кралство публикува доклад, в който се предполага, че търговията и инвестирането в необезпечени криптоактиви прилича на хазарт.

Приоритизиране на крипто и финансовите регулации във Великобритания

Различни традиционни финансови институции във Великобритания (TradFi) предупредиха правителството за потенциалните рискове, свързани с крипто регулациите. Тези институции изразиха загриженост по отношение на точността, данъчното облагане и защитата на потребителите във връзка с криптовалутите.

Те също така предупредиха, че регулирането на криптовалутите може да създаде фалшиво доверие сред потребителите. Тази загриженост възникна, тъй като Обединеното кралство планира да въведе специално законодателство за криптовалутите в рамките на следващата година.

Правителството на Обединеното кралство възприема предпазлив подход към регулирането на криптоактивите. Тяхната цел е да подкрепят индустриалните иновации, като същевременно гарантират защитата на потребителите от свързаните с тях рискове. Наскоро националната стратегия за борба с измамите на правителството на Обединеното кралство забрани така наречените студени обаждания (cold callings), свързани с финансови и инвестиционни продукти.

Междувременно прокуратурата на САЩ може да започне дело за гражданска конфискация при случаи на измами, свързани с криптовалути. Правителството изрази намерението си да конфискува криптовалути от седем сметки в Binance, което може да създаде прецедент за работа с криптовалути в случаи на измами.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.