НАЧАЛО Други

Вече има над 2000 криптовалути

ОКТ. 28, 2018 23:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вече има над 2000 криптовалути

Откакто финансовата технология еволюира от фиатните валути до по-прозрачните, гъвкави и мълниеносни криптoвалути, тонове цифрови токени са взривили крипто пространството.


От водещите и големите виртуални токени като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Litecoin (LTC) и дори Stellar (XLM), които не са токени за неприкосновеност на личния живот, до такива като Monero (XMR) и Zcash, които предлага анонимност на своите потребители, цифровите валути бързо изпълниха потенциала си да бъдат електронни пари.

За разлика от преди няколко години, където броят на финансовите институции, приемащи крипто, беше малък и броят им на крипто пазара беше минимален. Днес е очевидно, че хората са по-наясно с функцията, която играят на световния пазар, защото броят им продължава да нараства, като общият брой на тези цифрови токен надхвърля 2000, към момента според CoinMarketCap.

Въпреки че някои от тях не си заслужават сериозно внимание, защото не са толкова подходящи, няколко недостатъци на водещи токени като Bitcoin, които имат проблеми като ограничената мащабируемост, високите такси за транзакции и сравнително дългите транзакции, наистина създадоха място на пазара за тонове по-нови цифрови валути.

Някои от тях нямат никаква роля в този особен проблем, като например XRP на Ripple, което позволява на системите, трансграничен разплащателен режим, които имат няколко ключови финансови институции, които използват технологията ѝ, защото транзакциите им струват по-малко и се обработват по-бързо.

С топ 20 криптовалути като Биткойн, Ripple, Етериум, Биткойн Кеш, Cardano , Litecoin, IOTA , NEM , Stellar Lumens, Dash , Monero и други токени от този списък, имат уникални точки от продажбите, които ги правят по-привлекателни за крипто потребителите с в световен мащаб.

Тъй като цифрите продължават да се увеличават, експертите са казали, че повечето от тези токени, особено по-малките, вероятно ще се окажат безполезни, така че те съветват крипто потребителите да бъдат внимателни при закупуването им като инвестиционен вариант.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света