НАЧАЛО Други

VeChain увеличават хазната си с 30% на фона на пазарния спад

юли 8, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VeChain увеличават хазната си с 30% на фона на пазарния спад

Въпреки неотдавнашния спад на пазара като цяло в резултат на предприетите от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) действия за принудително изпълнение, VeChain (VET) изглежда не е засегната.

Според неотдавнашен тримесечен отчет VeChain отчита значително увеличение от близо 30% на притежаваните от нея държавни ценни книжа.

Финансовите отчети, оповестени от блога, показват, че авоарите са се увеличили от $275 милиона през четвъртото тримесечие на 2022 г. до $380 милиона през първото тримесечие на 2023 г. Все пак трябва да се отбележи, че това представлява спад в сравнение с отчетените през май 2022 г. $1.2 милиарда.

Индустрията на дигиталните активи преживя значителна волатилност през годината, главно поради действията на SEC срещу Coinbase и Binance, които първоначално представляваха заплаха за целия пазар.

Пазарът обаче стана свидетел на тласък, когато няколко утвърдени финансови гиганта подадоха заявления за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), което се отрази положително на водещата криптовалута.

В последния тримесечен отчет на VeChain се подчертава забележителното увеличение на касовите наличности, като се набляга на $34 милиона, които се държат в стабилни монети. Въпреки това тези авоари са намалели от четвъртото тримесечие на 2022 г. насам.

Нещо повече, авоарите на VeChain в Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и VET са нараснали колективно с над $100 милиона. Въпреки това, конкретните подробности относно разпределението на тези токени не бяха пряко разкрити в доклада за приходите, освен че бяха категоризирани в стабилни монети и трите други дигитални валути.

От друга страна, макар че докладът не разкрива приходите на компанията, той разкрива различни разходи. По-специално, през първото тримесечие на годината са похарчени $3 милиона за оперативни дейности, а допълнителни $1.5 милиона са били разпределени за технически операции. Другите разходи не са надхвърлили границата от един милион долара през първото тримесечие.

Екосистемата VeChain продължи да се разширява през тази година, като в момента се осъществяват няколко значими разработки. По-специално, пускането на VeWorld Wallet, портфейл за самостоятелно попечителство за потребителите и представянето на бяла книга (Whitepaper) 3.0 от VeChain Foundation през март се смятат важни етапи за компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.