НАЧАЛО Биткойн

VanEck премахва таксите за търговия с Биткойн ETF

12.03.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VanEck премахва таксите за търговия с Биткойн ETF

VanEck обяви временно премахване на таксата за управление на своя спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), HODL, като се позова на относително по-малките си активи в сравнение с конкурентите.

Освобождаването от таксата ще бъде в сила до 31 март 2025 г., освен ако активите на фонда не достигнат $1.5 милиарда преди тази дата, както е посочено от VanEck.

Преди това HODL налагаше на инвеститорите такса в размер на 0.2%, което вече беше една от най-конкурентните ставки на пазара. Например BlackRock, Fidelity, Invesco, WisdomTree и Valkyrie начисляват малко по-висока такса от 0.25%, като единствено Franklin Templeton предлага малко по-ниска ставка от 0.19%.

Макар VanEck да обяснява премахването на таксата със силната си вяра в Биткойн, вероятно е по-бавният растеж на фонда в сравнение с неговите колеги да е повлиял на това решение.

Понастоящем HODL управлява активи (AUM) на стойност малко над $305 милиона, което е значително по-малко от други фондове, надхвърлили границата от $1 милиард.

Например iShares Bitcoin Fund (IBIT) на BlackRock може да се похвали с $13 милиарда AUM, което е водещо сред емитентите, с изключение на Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който се включи в надпреварата с близо $30 милиарда активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.