НАЧАЛО Регулации

В Турция се планира регулация на крипто пазарите

ЯНУ. 8, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Турция се планира регулация на крипто пазарите

Съветът за капиталови пазари на Турция има планове да регулира криптовалутите, според местни източници.

Съветът за капиталови пазари на Турция (CMB), регулаторният орган, който наблюдава пазарите на ценни книжа в страната, разработва насоки за наблюдение, одит и регулиране на крипто пазарите в страната, съобщи на 4-ти януари голямата турска медия Hurriyet.

Властите в Турция имат опасения относно защитата на инвеститорите на крипто пазарите. Според доклада, правителството повери на CMB разработването на регулаторна рамка за крипто пазарите. Според исканията на правителството, CMB планира да засили усилията си за одит и регулиране на крипто пазарите в Турция през 2020 г.

Правна структура за ускоряване на растежа


Подчертавайки потенциала на Турция както за криптовалута, така и за блокчейн, финансовият експерт Еркан Оз обясни, че правната структура на Съвета за капиталови пазари (CMB) ще ускори растежа на местната криптовалута. "Предполагам, че CMB би защитил и правата на инвеститорите, което ще доведе много повече инвеститори към крипто проекти", каза той.

Защита за местни и световни инвеститори


Главният редактор на Blockchain Turkey Platform, Ахмет Уста, отбеляза, че крипто пазарите, както и всички други пазари, трябва да бъдат регулирани, за да се защитят правата и безопасността на инвеститорите:

"От друга страна, прекомерното регулиране или тежките данъци биха навредили на пазарите и ще попречат на усилията за иновации. Ето защо се нуждаем от баланс между защита и насърчаване, когато става въпрос за регулации. Турция има динамичен крипто пазар, който привлича глобални инвеститори, и тази структура трябва да бъде запазена, като се избягва нелоялна конкуренция с други инвестиционни инструменти."


Чагла Гюл Сенкардеш, изпълнителен директор на MenaPay, също коментира възхода на крипто екосистемата в Турция:

"Крипто индустрията се нуждае от устойчив растеж, така че всяка новина относно регулацията се приветства. Наличието на регулаторна рамка за криптовалутите, която гарантира сигурността и устойчивостта на местните и глобалните приноси, ще проправи пътя за нови инвестиции, заетост и иновации."


Няма регулация за крипто


Турция вече е водеща страна и известен пазар, що се отнася до блокчейн и криптовалути. Основни глобални борси за криптовалути като Binance и Huobi направиха ход за установяване на своето присъствие в страната. Правителството има визия за национална блокчейн инфраструктура и дигитална валута, издадена от централна банка.

Въпреки огромния интерес на своите хора, Турция няма специални правила за крипто пазарите. Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, заяви в интервю, че работят с местните регулатори, когато навлизат в Турция.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите на криптовалути в Бразилия сериозно засегнаха крипто борсите

Bitcoin.com съобщи, че две основни борси за криптовалути, базирани в южноамериканската държава, са спрени след заплахите от големи глоби и непосредствените последици от регулации.  Acesso Bitcoin беш...
ФЕВ. 19, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света