НАЧАЛО Регулации

В Турция се планира регулация на крипто пазарите

ЯНУ. 8, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Турция се планира регулация на крипто пазарите

Съветът за капиталови пазари на Турция има планове да регулира криптовалутите, според местни източници.

Съветът за капиталови пазари на Турция (CMB), регулаторният орган, който наблюдава пазарите на ценни книжа в страната, разработва насоки за наблюдение, одит и регулиране на крипто пазарите в страната, съобщи на 4-ти януари голямата турска медия Hurriyet.

Властите в Турция имат опасения относно защитата на инвеститорите на крипто пазарите. Според доклада, правителството повери на CMB разработването на регулаторна рамка за крипто пазарите. Според исканията на правителството, CMB планира да засили усилията си за одит и регулиране на крипто пазарите в Турция през 2020 г.

Правна структура за ускоряване на растежа


Подчертавайки потенциала на Турция както за криптовалута, така и за блокчейн, финансовият експерт Еркан Оз обясни, че правната структура на Съвета за капиталови пазари (CMB) ще ускори растежа на местната криптовалута. "Предполагам, че CMB би защитил и правата на инвеститорите, което ще доведе много повече инвеститори към крипто проекти", каза той.

Защита за местни и световни инвеститори


Главният редактор на Blockchain Turkey Platform, Ахмет Уста, отбеляза, че крипто пазарите, както и всички други пазари, трябва да бъдат регулирани, за да се защитят правата и безопасността на инвеститорите:

"От друга страна, прекомерното регулиране или тежките данъци биха навредили на пазарите и ще попречат на усилията за иновации. Ето защо се нуждаем от баланс между защита и насърчаване, когато става въпрос за регулации. Турция има динамичен крипто пазар, който привлича глобални инвеститори, и тази структура трябва да бъде запазена, като се избягва нелоялна конкуренция с други инвестиционни инструменти."


Чагла Гюл Сенкардеш, изпълнителен директор на MenaPay, също коментира възхода на крипто екосистемата в Турция:

"Крипто индустрията се нуждае от устойчив растеж, така че всяка новина относно регулацията се приветства. Наличието на регулаторна рамка за криптовалутите, която гарантира сигурността и устойчивостта на местните и глобалните приноси, ще проправи пътя за нови инвестиции, заетост и иновации."


Няма регулация за крипто


Турция вече е водеща страна и известен пазар, що се отнася до блокчейн и криптовалути. Основни глобални борси за криптовалути като Binance и Huobi направиха ход за установяване на своето присъствие в страната. Правителството има визия за национална блокчейн инфраструктура и дигитална валута, издадена от централна банка.

Въпреки огромния интерес на своите хора, Турция няма специални правила за крипто пазарите. Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, заяви в интервю, че работят с местните регулатори, когато навлизат в Турция.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Ето защо не бива да посещавате крипто конференции в Северна Корея

Reuters съобщава в сряда, че посещението на събитието вероятно би било нарушение на международните санкции, според поверителен доклад, който скоро ще бъде представен пред Съвета за сигурност на САЩ.Но...
ЯНУ. 15, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво означава последната европейска директива за борбата с пране на пари за криптовалутите?

Регламентът беше въведен като закон на 9-ти юли 2018 г. с цел да се увеличи прозрачността на финансовите транзакции и да се отговори на проблема свързан с пране на пари и финансиране на тероризма в ця...
ЯНУ. 13, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

ЯНУ. 9, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC твърди че ще следи крипто пазара отблизо

По-конкретно OCIE казва, че компаниите и организациите на пазара ще бъдат идентифицирани и разследвани. Тъй като все повече инвеститори на дребно влизат на пазара, Комисията иска да се справи с различ...
ЯНУ. 8, 2020 22:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света