НАЧАЛО Регулации

В Турция се планира регулация на крипто пазарите

ЯНУ. 8, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Турция се планира регулация на крипто пазарите

Съветът за капиталови пазари на Турция има планове да регулира криптовалутите, според местни източници.

Съветът за капиталови пазари на Турция (CMB), регулаторният орган, който наблюдава пазарите на ценни книжа в страната, разработва насоки за наблюдение, одит и регулиране на крипто пазарите в страната, съобщи на 4-ти януари голямата турска медия Hurriyet.

Властите в Турция имат опасения относно защитата на инвеститорите на крипто пазарите. Според доклада, правителството повери на CMB разработването на регулаторна рамка за крипто пазарите. Според исканията на правителството, CMB планира да засили усилията си за одит и регулиране на крипто пазарите в Турция през 2020 г.

Правна структура за ускоряване на растежа


Подчертавайки потенциала на Турция както за криптовалута, така и за блокчейн, финансовият експерт Еркан Оз обясни, че правната структура на Съвета за капиталови пазари (CMB) ще ускори растежа на местната криптовалута. "Предполагам, че CMB би защитил и правата на инвеститорите, което ще доведе много повече инвеститори към крипто проекти", каза той.

Защита за местни и световни инвеститори


Главният редактор на Blockchain Turkey Platform, Ахмет Уста, отбеляза, че крипто пазарите, както и всички други пазари, трябва да бъдат регулирани, за да се защитят правата и безопасността на инвеститорите:

"От друга страна, прекомерното регулиране или тежките данъци биха навредили на пазарите и ще попречат на усилията за иновации. Ето защо се нуждаем от баланс между защита и насърчаване, когато става въпрос за регулации. Турция има динамичен крипто пазар, който привлича глобални инвеститори, и тази структура трябва да бъде запазена, като се избягва нелоялна конкуренция с други инвестиционни инструменти."


Чагла Гюл Сенкардеш, изпълнителен директор на MenaPay, също коментира възхода на крипто екосистемата в Турция:

"Крипто индустрията се нуждае от устойчив растеж, така че всяка новина относно регулацията се приветства. Наличието на регулаторна рамка за криптовалутите, която гарантира сигурността и устойчивостта на местните и глобалните приноси, ще проправи пътя за нови инвестиции, заетост и иновации."


Няма регулация за крипто


Турция вече е водеща страна и известен пазар, що се отнася до блокчейн и криптовалути. Основни глобални борси за криптовалути като Binance и Huobi направиха ход за установяване на своето присъствие в страната. Правителството има визия за национална блокчейн инфраструктура и дигитална валута, издадена от централна банка.

Въпреки огромния интерес на своите хора, Турция няма специални правила за крипто пазарите. Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, заяви в интервю, че работят с местните регулатори, когато навлизат в Турция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия активно работят в насока забрана на криптовалутите

Според доклад от 4-ти август от индийския новинарски сайт Moneycontrol, властите в Индия се подготвят за приемане на закон, забраняващ търговията с криптовалути. Сайтът цитира анонимен служител, който...
АВГ. 5, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в САЩ могат да предлагат крипто попечителство, твърди регулатор

В публично писмо от 22-ри юли, Джонатан Гулд - старши заместник-контролер и старши адвокат - написа, че всяка национална банка може да държи уникалните криптографски ключове за крипто портфейли, като ...
ЮЛИ. 23, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

Британското министерство на финансите в понеделник предложи да се предоставят на Лондонското Сити нови правомощия да регулира криптовалути като Биткойн, а също така очерта противодействие на заблуждав...
ЮЛИ. 23, 2020 10:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските законодатели приеха голям законопроект за криптовалутите в страната

Държавна дума - законодателният орган на Русия - прие законопроект, озаглавен „За дигиталните финансови активи“ на последното си трето четене, съобщава местната информационна агенция Regnum на 22 юли....
ЮЛИ. 22, 2020 18:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света