НАЧАЛО Други

Турция трябва да завършат тестването на дигиталната лира през 2020-та година

НОЕ. 6, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Турция трябва да завършат тестването на дигиталната лира през 2020-та година

Президентът на Турция, Реджеп Таип Ердоган, даде указания, че правителството трябва да завърши тестването на дигиталната валута на централната банка (CBDC) през 2020 г.

Планира се националната дигитална лира, която ще бъде базирана на блокчейн, да бъде издадена от Централната банка в съответствие с годишната "Президентска програма за 2020 г.".

Публикувана на 3-ти ноември, Президентската програма уточнява, че първите тестове на дигиталната лира трябва да се проведат и завършат до края на 2020 г., според документ, публикуван от Resmi Gazete на 4-ти ноември.

Според пилотните проекти, правителството планира да разработи софтуерна платформа за незабавни плащания, базирана на дигитална лира. Наред с централната банка, в проекта ще се включи и националната агенция за технологични иновации - Съветът за научни и технологични изследвания на Турция, известен също като TUBITAK.

Както бе съобщено, издаването на дигиталната лира е част от целта на страната за укрепване на местната икономика. Документът гласи:

Основната цел е да се създаде финансов сектор със силна институционална структура, който да отговори на нуждите от финансиране на реалния сектор с ниска цена, да предложи различни финансови инструменти на широка инвеститорска база, чрез надеждни институции, и да подкрепи целта на Истанбул да стане атрактивен глобален финансов център.


Приемането на индустрията нараства в Турция


Включването на дигиталната лира, в годишната Президентска програма на Турция през 2020 г., следва предишни планове, очертани от държавата в икономическата пътна карта на страната за 2019-2023 г., издадена през юли 2019 г.

В допълнение към CBDC, правителството се интересува от прилагането на блокчейн технология за транспорта и митниците, както и публичните услуги, и администрацията.

През септември, правителството на Турция обяви планове за създаване на национална блокчейн инфраструктура за разгръщане на DLT в публичната администрация.

Както бе съобщено на 1-ви ноември, Чанпен Джао, изпълнителен директор на голямата борса за криптовалути - Binance, ще бъде оратор на срещата на върха на Турските Капиталови Пазари 2019 г. в Истанбул, която ще се състои на 19–20-ти ноември 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Финансовите регулатори на Япония ще обсъждат създаването на криптовалута
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уорън Бъфет не иска да притежава криптовалути

В реч пред репортера на CNBC, Беки Куик, на 24-ти февруари, четвъртият най-богат човек в света обсъди впечатлението си от Биткойн след благотворително събитие.Присъстваше Джъстин Сън, главен изпълн...
ФЕВ. 25, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Binance нарича Крейг Райт "измамник"

В публикация, пусната на 24-ти февруари, Джао изрично заяви, че Крейг Райт “е измамник”. Той също на пръв поглед препоръча да не се инвестира в Биткойн SV:“Инвестирането в измама никога не завърш...
ФЕВ. 25, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джъстин Сън притежава диверсифицирано крипто портфолио

В ново интервю за CNN, основателят на Tron, децентрализирана блокчейн платформа за милиард долара, казва, че притежава диверсифицирано крипто портфолио.„По принцип аз съм вярващ в криптовалутата, така...
ФЕВ. 25, 2020 08:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвеститорите в криптовалути залагат на Тръмп да спечели изборите за президент на САЩ

Целта на криптовалутата е проста: в деня на изборите (3-ти ноември), ако Доналд Тръмп бъде избран отново, монетата ще струва $1. Ако не е, пада до нула.FTX също предлага монети за всички основни канди...
ФЕВ. 24, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света