НАЧАЛО Други

В ранглистата на Китай – EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

юни 25, 2018 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В ранглистата на Китай – EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

Вторият кръг на месечните рейтинги на Китай за криптовалутите и блокчейн проекти е публикуван на 21-ви юни.

Обявен като „Индекс на глобалната обществена верига за оценка на технологиите“, този последен кръг беше обявен в научната зала на Шанхай на 20-ти юни и нарежда на EOS на 1-во място, Ethereum (ETH) на 2-ро и Биткойн (BTC) на 17-то, от общо 30 анализирани криптовалути.

Месечният индекс за оценка на технологиите за глобална обществена верига на Китай е публикуван от Центъра за развитие на информационната индустрия на Китай (CCID) на Министерството на индустрията и информационните технологии и се казва, че е съставен от „първокласни местни експерти и учени“, съгласно първоначалното съобщение за пресата.

Първото място на EOS се дължи на „изключителните технически предимства при ефективността на потвърждаването на транзакциите, пропускателната способност на транзакциите и транзакционните разходи“ на протокола.

Макар и последните неблагоприятни злополуки на EOS Mainnet – от 15-ти юни мрежата е изправена пред технически проблеми и критики за замразяване на някои сметки – оценката все пак смята, че проектът е „силно активен в технологичните иновации“, „ново поколение обществена блокчейн, който „понастоящем е най-разглеждан от индустрията „.

Индексът е описан като месечен „независим анализ“, който оценява глобалните блокчейн проекти въз основа на техния технологичен капацитет, полезност и иновации. Тя бе обявена за първи път през май, за да компенсира това, което китайското правителство счита за „липсата на напълно независима оценка“ за крипто и блокчейн проекти.

Както се описва в доклад на Cointelegraph по-рано този месец, Китай поставя тежестта си зад блокчейн технологията, въпреки че преследва сериозна граница срещу криптовалутите и ICO.


CCID заяви, че новият месечен индекс показва „доверието на китайското правителство“ в блокчейн и ще служи като „ръководство“ за технологичния авангард на страната.

Миналия месец инициатива, подкрепена от ИТ министерството на страната, доведе до създаването на специализирана комисия, посветена на циментирането на „национални“ стандарти за блокчейн до края на 2019 г.

В най-новия, най-актуален случай, китайският президент Си Дзипин включи блокчейн като пример за „ново поколение“ технологии, които ускоряват „пробивите“ в „реконструирането на глобалната иновационна карта и преоформянето на световната икономическа структура“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене