НАЧАЛО Други

В ранглистата на Китай – EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

юни 25, 2018 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В ранглистата на Китай – EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

Вторият кръг на месечните рейтинги на Китай за криптовалутите и блокчейн проекти е публикуван на 21-ви юни.

Обявен като „Индекс на глобалната обществена верига за оценка на технологиите“, този последен кръг беше обявен в научната зала на Шанхай на 20-ти юни и нарежда на EOS на 1-во място, Ethereum (ETH) на 2-ро и Биткойн (BTC) на 17-то, от общо 30 анализирани криптовалути.

Месечният индекс за оценка на технологиите за глобална обществена верига на Китай е публикуван от Центъра за развитие на информационната индустрия на Китай (CCID) на Министерството на индустрията и информационните технологии и се казва, че е съставен от „първокласни местни експерти и учени“, съгласно първоначалното съобщение за пресата.

Първото място на EOS се дължи на „изключителните технически предимства при ефективността на потвърждаването на транзакциите, пропускателната способност на транзакциите и транзакционните разходи“ на протокола.

Макар и последните неблагоприятни злополуки на EOS Mainnet – от 15-ти юни мрежата е изправена пред технически проблеми и критики за замразяване на някои сметки – оценката все пак смята, че проектът е „силно активен в технологичните иновации“, „ново поколение обществена блокчейн, който „понастоящем е най-разглеждан от индустрията „.

Индексът е описан като месечен „независим анализ“, който оценява глобалните блокчейн проекти въз основа на техния технологичен капацитет, полезност и иновации. Тя бе обявена за първи път през май, за да компенсира това, което китайското правителство счита за „липсата на напълно независима оценка“ за крипто и блокчейн проекти.

Както се описва в доклад на Cointelegraph по-рано този месец, Китай поставя тежестта си зад блокчейн технологията, въпреки че преследва сериозна граница срещу криптовалутите и ICO.


CCID заяви, че новият месечен индекс показва „доверието на китайското правителство“ в блокчейн и ще служи като „ръководство“ за технологичния авангард на страната.

Миналия месец инициатива, подкрепена от ИТ министерството на страната, доведе до създаването на специализирана комисия, посветена на циментирането на „национални“ стандарти за блокчейн до края на 2019 г.

В най-новия, най-актуален случай, китайският президент Си Дзипин включи блокчейн като пример за „ново поколение“ технологии, които ускоряват „пробивите“ в „реконструирането на глобалната иновационна карта и преоформянето на световната икономическа структура“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене