НАЧАЛО Други

В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

ЮНИ. 25, 2018 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

Вторият кръг на месечните рейтинги на Китай за криптовалутите и блокчейн проекти е публикуван на 21-ви юни.


Обявен като "Индекс на глобалната обществена верига за оценка на технологиите", този последен кръг беше обявен в научната зала на Шанхай на 20-ти юни и нарежда на EOS на 1-во място, Ethereum (ETH) на 2-ро и Биткойн (BTC) на 17-то, от общо 30 анализирани криптовалути.

Месечният индекс за оценка на технологиите за глобална обществена верига на Китай е публикуван от Центъра за развитие на информационната индустрия на Китай (CCID) на Министерството на индустрията и информационните технологии и се казва, че е съставен от "първокласни местни експерти и учени", съгласно първоначалното съобщение за пресата.

Първото място на EOS се дължи на "изключителните технически предимства при ефективността на потвърждаването на транзакциите, пропускателната способност на транзакциите и транзакционните разходи" на протокола.

Макар и последните неблагоприятни злополуки на EOS Mainnet - от 15-ти юни мрежата е изправена пред технически проблеми и критики за замразяване на някои сметки - оценката все пак смята, че проектът е "силно активен в технологичните иновации", "ново поколение обществена блокчейн, който "понастоящем е най-разглеждан от индустрията ".

Индексът е описан като месечен "независим анализ", който оценява глобалните блокчейн проекти въз основа на техния технологичен капацитет, полезност и иновации. Тя бе обявена за първи път през май, за да компенсира това, което китайското правителство счита за "липсата на напълно независима оценка" за крипто и блокчейн проекти.


Както се описва в доклад на Cointelegraph по-рано този месец, Китай поставя тежестта си зад блокчейн технологията, въпреки че преследва сериозна граница срещу криптовалутите и ICO.CCID заяви, че новият месечен индекс показва "доверието на китайското правителство" в блокчейн и ще служи като "ръководство" за технологичния авангард на страната.

Миналия месец инициатива, подкрепена от ИТ министерството на страната, доведе до създаването на специализирана комисия, посветена на циментирането на "национални" стандарти за блокчейн до края на 2019 г.

В най-новия, най-актуален случай, китайският президент Си Дзипин включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, които ускоряват "пробивите" в "реконструирането на глобалната иновационна карта и преоформянето на световната икономическа структура".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света