НАЧАЛО Други

В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

ЮНИ. 25, 2018 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

Вторият кръг на месечните рейтинги на Китай за криптовалутите и блокчейн проекти е публикуван на 21-ви юни.


Обявен като "Индекс на глобалната обществена верига за оценка на технологиите", този последен кръг беше обявен в научната зала на Шанхай на 20-ти юни и нарежда на EOS на 1-во място, Ethereum (ETH) на 2-ро и Биткойн (BTC) на 17-то, от общо 30 анализирани криптовалути.

Месечният индекс за оценка на технологиите за глобална обществена верига на Китай е публикуван от Центъра за развитие на информационната индустрия на Китай (CCID) на Министерството на индустрията и информационните технологии и се казва, че е съставен от "първокласни местни експерти и учени", съгласно първоначалното съобщение за пресата.

Първото място на EOS се дължи на "изключителните технически предимства при ефективността на потвърждаването на транзакциите, пропускателната способност на транзакциите и транзакционните разходи" на протокола.

Макар и последните неблагоприятни злополуки на EOS Mainnet - от 15-ти юни мрежата е изправена пред технически проблеми и критики за замразяване на някои сметки - оценката все пак смята, че проектът е "силно активен в технологичните иновации", "ново поколение обществена блокчейн, който "понастоящем е най-разглеждан от индустрията ".

Индексът е описан като месечен "независим анализ", който оценява глобалните блокчейн проекти въз основа на техния технологичен капацитет, полезност и иновации. Тя бе обявена за първи път през май, за да компенсира това, което китайското правителство счита за "липсата на напълно независима оценка" за крипто и блокчейн проекти.


Както се описва в доклад на Cointelegraph по-рано този месец, Китай поставя тежестта си зад блокчейн технологията, въпреки че преследва сериозна граница срещу криптовалутите и ICO.CCID заяви, че новият месечен индекс показва "доверието на китайското правителство" в блокчейн и ще служи като "ръководство" за технологичния авангард на страната.

Миналия месец инициатива, подкрепена от ИТ министерството на страната, доведе до създаването на специализирана комисия, посветена на циментирането на "национални" стандарти за блокчейн до края на 2019 г.

В най-новия, най-актуален случай, китайският президент Си Дзипин включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, които ускоряват "пробивите" в "реконструирането на глобалната иновационна карта и преоформянето на световната икономическа структура".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света