НАЧАЛО Други

В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

ЮНИ. 25, 2018 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В ранглистата на Китай - EOS е на 1-во място, докато Биткойн е на 17-то

Вторият кръг на месечните рейтинги на Китай за криптовалутите и блокчейн проекти е публикуван на 21-ви юни.

 


Обявен като "Индекс на глобалната обществена верига за оценка на технологиите", този последен кръг беше обявен в научната зала на Шанхай на 20-ти юни и нарежда на EOS на 1-во място, Ethereum (ETH) на 2-ро и Биткойн (BTC) на 17-то, от общо 30 анализирани криптовалути.

Месечният индекс за оценка на технологиите за глобална обществена верига на Китай е публикуван от Центъра за развитие на информационната индустрия на Китай (CCID) на Министерството на индустрията и информационните технологии и се казва, че е съставен от "първокласни местни експерти и учени", съгласно първоначалното съобщение за пресата.

Първото място на EOS се дължи на "изключителните технически предимства при ефективността на потвърждаването на транзакциите, пропускателната способност на транзакциите и транзакционните разходи" на протокола.

Макар и последните неблагоприятни злополуки на EOS Mainnet - от 15-ти юни мрежата е изправена пред технически проблеми и критики за замразяване на някои сметки - оценката все пак смята, че проектът е "силно активен в технологичните иновации", "ново поколение обществена блокчейн, който "понастоящем е най-разглеждан от индустрията ".

Индексът е описан като месечен "независим анализ", който оценява глобалните блокчейн проекти въз основа на техния технологичен капацитет, полезност и иновации. Тя бе обявена за първи път през май, за да компенсира това, което китайското правителство счита за "липсата на напълно независима оценка" за крипто и блокчейн проекти.


Както се описва в доклад на Cointelegraph по-рано този месец, Китай поставя тежестта си зад блокчейн технологията, въпреки че преследва сериозна граница срещу криптовалутите и ICO.CCID заяви, че новият месечен индекс показва "доверието на китайското правителство" в блокчейн и ще служи като "ръководство" за технологичния авангард на страната.

Миналия месец инициатива, подкрепена от ИТ министерството на страната, доведе до създаването на специализирана комисия, посветена на циментирането на "национални" стандарти за блокчейн до края на 2019 г.

В най-новия, най-актуален случай, китайският президент Си Дзипин включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии, които ускоряват "пробивите" в "реконструирането на глобалната иновационна карта и преоформянето на световната икономическа структура".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света