НАЧАЛО Биткойн

В Портсмут вече можеш да си платиш сметките с Биткойн (BTC)

25.03.2022 0:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В Портсмут вече можеш да си платиш сметките с Биткойн (BTC)

В опит да интегрира виртуални пари в системата си, град Портсмут, Ню Хемпшир, ще позволи на жителите да плащат сметките си в Биткойн (BTC) и други криптовалути.

Дийглан МакИчърн, кметът на града, предложи идеята на градските власти, които смятат, че тя ще предостави на жителите повече възможности за плащане.

Според местен репортаж от Seacoastonline на 23-ти март, кметът МакИчърн каза, че “има вълни от нови неща, които ще ни засегнат по отношение на нашето бъдеще, които използват типа технология, използвана в крипто“.

МакИчърн каза, че кметството е научило много повече за криптовалутите и блокчейните, както и как да ги използва за подобрени градски услуги. Той също така спомена, че всички плащания с криптовалута ще бъдат незабавно конвертирани в щатски долари, така че промяната да не окаже влияние върху паричните практики на града.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

Интересът на правителствата към криптовалутите нараства, както се вижда от този проект. Маями и Ню Йорк, например, бяха приятелски настроени към приемането на криптовалута. В средата на февруари, губернаторът на Колорадо Джаред Полис каза, че правителството на щата ще позволи на жителите да плащат данъци в криптовалута още през лятото на 2022 г.

Законодателите на Съединените щати предложиха да се справят с всяка потенциална регулаторна несигурност около дигиталните активи на щатско ниво, вместо да се чака рамка на конгреса. Още през февруари член на Камарата на представителите на Тенеси предложи да се позволи на държавата да инвестира в криптовалути и незаменими токени (NFT).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.