НАЧАЛО Алткойни

В Китай изкупуват Tether по време на бичия пазар

09.04.2019 9:04 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В Китай изкупуват Tether по време на бичия пазар

Изглежда че, поради покачването на цената на Биткойн с над 27% през изминалата седмица, търговците в Китай са склонни да плащат надценка за Tether .

Това развитие вероятно се дължи на факта, че стабилната монета е лесен начин за закупуване на други криптовалути.

Най-новите данни показват силно търсене на USDT, чиято цена се е повишила над номиналната стойност от $ 1, което показва нарастващо търсене от страна на купувачите.

Новинарската платформа cnLedger обяснява, че инвеститорите с радост плащат 3-процентна надценка за стабилната монета.


Китайските пазари показват много покупки. OTC (Over-The-Counter) сделките, почти единственият начин за закупуване на Биткойн с фиат в Китай, имат значителни такси (1 USDT = 7 CNY) над официалния курс от 1 USD = 6.7 CNY.

… След забраната от страна на PBoC на ICO / обмени, най-удобният начин за закупуване на криптовалути в Китай, е да се купуват стабилни монети като USDT, като първо се използва OTC, и след това да се търгува с криптотата, които искате, в борсите.

Завръщането на китайския юан в крипто може да се дължи на рекордните печалби на китайските акции. Данни от Coinlib показват, че $ 127 милиона и $ 72.4 милиона от CNY през последните 24 часа (по време на писане на статията) съответно в Биткойн и Етериум.

Това може и да не е съвпадение, тъй като цената на BTC се е повишила с над 27% през изминалата седмица, пробивайки някои ключови нива на съпротива.


Последният подем бе съпътстван от увеличаване на бичите настроения, които могат да сигнализират за обрат след 15-месечния мечи пазар.

Апетитът за BTC в Китай изглежда отново е във възход, тъй като извънборсовите платформи стават все по-популярни.

Обмените, посещавани от китайски, търговци като Huobi и OkEx, наблюдава скок в трафика, според последните данни на Alexa Rankings.

Освен това, търсенията в Baidu за “Bitcoin” в Китай през последната седмица стигна до първо място на 4-ти април, след като цената на BTC достигна връх за 2019 година, според cnLedger.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.