Home

USDT срещу USDC: Коя стабилна монета ще надделее?

18.05.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
USDT срещу USDC: Коя стабилна монета ще надделее?

USDC на Circle набира сила и предизвиква доминацията на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети.

Тъй като регулаторният контрол се увеличава, опората на Tether на ключови пазари може да отслабне, което потенциално ще облагодетелства USDC.

Стартиран през септември 2018 г., USDC непрекъснато се разраства, адресирайки опасенията относно прозрачността на резервите на Tether. За пет години пазарната капитализация на USDC достигна $33.34 милиарда, което я прави шестата по големина криптовалута. Междувременно USDT остава третият по големина с пазарна капитализация от $111.22 милиарда.

Въпреки че USDT води по обем на търговия на централизирани борси, USDC направи значителен напредък в децентрализираното финансиране (DeFi). Влиянието на Circle в регулаторните кръгове на САЩ допълнително засили позицията на USDC срещу Tether.

Kraken, основна глобална крипто борса, обмисля да прекрати поддръжката на USDT в Европа поради предстоящите разпоредби на ЕС съгласно MiCA. Този потенциален ход на Kraken, както беше съобщено от Bloomberg на 17 май, може да създаде прецедент за други борси, особено след като OKX вече премахна повечето двойки с USDT.

Освен това, BlackRock отбеляза рисковете, свързани със стабилните монети, в своите документи за Биткойн ETF в SEC, подчертавайки опасенията относно резервите на Tether и стабилността на обвързването на USDC.

Пазарът на стабилни монети е готов за разтърсване, тъй като ключови платформи като Kraken и OKX може да се отклонят от USDT, което вероятно ще доведе до повече подкрепа към USDC. Новите разпоредби на ЕС, в сила от юли, ще бъдат решаващ фактор в този развиващ се пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Solana проби $170, превъзхождайки Биткойн и Етериум

Solana (SOL) отново е във възход, преминавайки прага от $170, надминавайки Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) през изминалата седмица.

21.07.2024 7:30 1мин. четене

Цената на Dogecoin се покачва на фона на повишената активност на китовете

Наскоро Dogecoin рязко повиши стойността си, като привлече вниманието със значителна седмична печалба.

21.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.