Home

USDC: Tърсенето на регулирани стабилни монети се увеличава

11.07.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
USDC: Tърсенето на регулирани стабилни монети се увеличава

Стабилната монета USDC на Circle в момента изпитва най-голямо търсене сред регулираните стабилни монети, сочат данни на Kaiko.

В неотдавнашния доклад на Kaiko се подчерта, че след като Circle обяви, че нейните стабилни монети USDC и EURC ще отговарят на изискванията на европейския регламент за крипто пазарите (MiCA), катп и при двете се наблюдава ръст в обема.

Screenshot 2024-07-05 at 3.57.30 PM

Макар че несъответстващите на изискванията стабилни монети все още доминират на пазара и съставляват 88% от общия обем на стабилните монети, се наблюдава промяна към регулирани продукти.

Тази тенденция може да се дължи на нарастващото предпочитание към прозрачност на пазара. Борсите и маркет мейкърите може да започнат да предпочитат съвместимите стабилни монети, особено след като големите крипто борси като Binance, Bitstamp, Kraken и OKX започнаха да ограничават или да изключват от списъка несъответстващите стабилни монети за своите европейски потребители.

През изминалата година делът на обема на отговарящите на изискванията стабилни монети нарасна, отразявайки това повишено търсене на регулирани алтернативи. Досега от тази тенденция се възползва основно USDC.

Друг фактор, допринасящ за растежа на USDC, е нарастващото потребление при сетълмента на безсрочни фючърси, въпреки че пазарният дял все още е много по-малък в сравнение с USDT на Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този токен може да поскъпне с над 20%, а една от меме криптовалутите да загуби над 40%

Известен анализатор и търговец на криптовалути предполага, че алткойн, базиран на Етериум (ETH), може да е готов за значително възходящо движение.

20.07.2024 22:00 2мин. четене

Скорошна публикация на Илон Мъск предизвика скок при меме монета

Неотдавнашната активност на Илон Мъск в социалните мрежи предизвика забележителен ръст на Non-Playable Coin (NPC) – криптовалута, свързана с NPC мемето.

20.07.2024 19:00 1мин. четене

Цената на XRP реагира, след промяна на датата на делото със SEC

Токенът XRP на Ripple поскъпна значително с над 6% след пренасрочването на среща при закрити врата от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), което породи нов оптимизъм за възможно уреждане на продължителния правен спор между Ripple и SEC.

20.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум по-децентрализиран ли е от Биткойн?

Наскоро Виталик Бутерин говори на конференцията ETHCC в Брюксел за децентрализацията на Етериум в сравнение с Биткойн и други блокчейн системи.

20.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.