НАЧАЛО Други

САЩ и Германия с коментар относно разширяването на БРИКС

септември 4, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ и Германия с коментар относно разширяването на БРИКС

Срещата на върха на БРИКС завърши с положителен резултат, тъй като алиансът прие шест нови държави в състава си. Сред новоприетите членове са Саудитска Арабия, ОАЕ, Аржентина, Иран, Египет и Етиопия.

Въпреки това западните държави, включително САЩ и Европа, следят отблизо разширяването на БРИКС и усилията им за намаляване на зависимостта от щатския долар.

Прессекретарят на Белия дом, Карин Жан-Пиер, потвърди, че САЩ зачитат правото на другите държави да избират своите търговски партньори. Тя подчерта ангажимента на САЩ да участват в търговията с всички страни, без да се намесват във вътрешните им работи.

“Нашата политика не изисква от партньорите ни да правят избор между Съединените щати и други държави. Постоянно сме подчертавали, че не се стремим да ограничаваме отношенията на държавите с други нации. По-скоро насърчаваме държавите да имат гъвкавостта да определят как най-добре да предоставят ползи на своите граждани“, заяви тя.

Министърът на външните работи на Германия, Аналена Баербок, не изрази загриженост относно разширяването на БРИКС. Тя подчерта, че всяка страна има свободата да създава съюзи въз основа на националните си интереси.

“В такива времена всяка нация признава значението на сътрудничеството и партньорството”, отбеляза тя.

“Всяка страна трябва непрекъснато да преценява кои партньорства съответстват на нейните ценности и дългосрочни интереси и кои носят най-големи ползи.

Баербок заяви още, че Германия е установила канали за комуникация и търговски споразумения с всички членове на БРИКС, с изключение на Иран. Освен това тя спомена, че Европейският съюз е отворен за осъществяване на бизнес с държавите от БРИКС. Следователно, както за САЩ, така и за Германия, изглежда, че бизнесът си е както обикновено, тъй като разширяването на БРИКС не е нарушило световните пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.