НАЧАЛО Регулации

Управляващата партия на Испания залагат на блокчейн

юли 1, 2018 16:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Управляващата партия на Испания залагат на блокчейн

133 депутати от испанската управляваща партия Partido Popular предложиха законопроект за използване на блокчейн в публичната администрация на Испания, съобщава CriptoNoticias, събота, 30-и юни.

Законопроектът бе представен на испанския конгрес на 22-и юни и публикуван на официалния уебсайт на законодателния клон на 26-и юни. Той все още не е разгледан от други депутати. Уебсайтът на конгреса досега не е предоставил никаква допълнителна информация за данните за сметката.

Както бе съобщено през февруари, Partido Popular смята да даде данъчни облекчения на компании, които използват блокчейн технологията. Съответното законодателство беше планирано да приключи до края на годината.

През март друга испанска партия Ciudadanos предложи да се установят ясни правила за агентите, които работят с криптовалути, и да ги накарат да предоставят необходимата информация на испанската данъчна служба.

По-късно през март друга голяма партия, PSOE, предложи да се проучи как криптовалутите се регулират в други страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене