НАЧАЛО Други

Университет ще върне всичките дарения, получени от FTX

септември 21, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Университет ще върне всичките дарения, получени от FTX

Станфордският университет обяви намерението си да върне значителните парични дарения, които е получил от вече несъществуващата платформа за обмен на криптовалути FTX, която наскоро обяви фалит.

Говорител на институцията потвърди, че цялата дарена сума ще бъде върната, като целта е да се помогне на засегнатите от финансовия спад на FTX.

В кореспонденция с Bloomberg говорителят заяви:

“Включихме се в дискусии с правните представители на длъжниците на FTX, за да улесним връщането на тези дарения, и ще възстановим цялата сума.”

Говорителят уточни, че по-голямата част от вноските са били предназначени за инициативи, свързани с превенция на пандемии и научни изследвания, произхождащи от FTX или от свързани с нея лица.

Случващото се е следствие от това, че имуществото на FTX води съдебно дело срещу родителите на бившия главен изпълнителен директор на компанията Сам Банкман-Фрийд, които също така са уважавани учени в областта на правото и професори в Станфордския университет.

В иска се твърди, че те са използвали позициите си, за да натрупат значителни финансови печалби, както пряко, така и косвено, възлизащи на милиони долари.

Първоначалното заявление за обявяване в несъстоятелност на FTX е подадено през ноември предходната година. Нейният основател, Банкман-Фрийд, в момента очаква съдебното производство, насрочено за октомври.

Срещу него са повдигнати обвинения в инвестиционна измама и лошо управление на значителна сума от средства на клиенти, като потенциалните последици от това са дълги срокове лишаване от свобода, ако бъде осъден.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.