НАЧАЛО Биткойн

Интересът към Биткойн се завръща – какво следва?

септември 21, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към Биткойн се завръща – какво следва?

Биткойн (BTC), който остана сравнително стабилен в диапазона от $25,000 до $26,000 за продължителен период от време, наскоро отбеляза забележителен скок в стойността си. Това увеличение на цената доведе и до повишено внимание от страна на търговците.

Както бе съобщено от Arkham Intel, през последните 48 часа пазарът на криптовалути е бил свидетел на значителна волатилност, която се дължи главно на рязкото нарастване на интереса към фючърсите. По-специално, при търговската двойка BTC-USDT на Binance откритият интерес многократно се е колебаел с над $100 милиона, което е довело до бързи колебания на цените.

Данните сочат, че фючърсният интерес към двойката BTC-USDT на Binance наскоро достигна впечатляващия връх от 97.75 хиляди. броя BTC (еквивалент на $2.66 милиарда). Тази ситуация обаче бързо се промени след подаването на съдебен документ от SEC, което доведе до внезапен спад на фючърсните позиции с около 5,000 BTC (еквивалентни на $135 милиона).

Тъй като цената на BTC възобнови възходящата си траектория, откритият интерес започна да се натрупва. Само за два часа търговците откриха нетни фючърсни позиции в размер на 3,000 BTC (приблизително $81 милиона) по двойката Binance BTC-USDT. Освен това в Binance беше направен значителен депозит от $65.2 милиона под формята на USDT, което потенциално показва рязко нарастване на покупателната активност.

Подобна интензивна активност при открития интерес и фючърсните позиции може да окаже значително въздействие върху цената на биткойн и цялостните пазарни нагласи.

Съотношението между пут и кол, което се е увеличило с 0.5 през последните седмици, предполага промяна в настроенията на търговците. Нарастващото съотношение може да показва активизиране на стратегиите за хеджиране или спекулации за потенциално обръщане на цената.

Освен това при подразбиращата се волатилност (IV) на Биткойн също се наблюдава повишение. Повишената IV при Биткойн може да има широкообхватни последици за пазара на криптовалути. Макар че може да се разглежда неблагоприятно от търговците, които не желаят да рискуват, тези с по-висок толеранс към риска могат да го възприемат като възможност за по-големи печалби.

Въпреки тези колебания инвеститорите на дребно изглежда не са обезкуражени. Данните от Glassnode разкриват, че броят на адресите, притежаващи поне 0.1 BTC, е достигнал исторически връх от 4,491,905. Тази устойчивост подсказва, че много инвеститори на дребно остават отдадени на дългосрочните си позиции в Биткойн.

Интересът на китовете изглежда съответства на тези настроения, тъй като броят на адресите, притежаващи 10 или повече монети, също достигна исторически връх от 157,560. Този засилен интерес от страна на мащабните инвеститори може да стимулира допълнително цената на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.