НАЧАЛО Блокчейн

Uniswap отхвърли последното си предложение – какво означава това за цената на алткойна?

10.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap отхвърли последното си предложение – какво означава това за цената на алткойна?

Стойността на Uniswap (UNI) отбеляза спад от над 2% през последните 24 часа на търговия след отхвърлянето на предложение за промени в механизма за таксуване на протокола от страна на децентрализираната автономна организация (DAO).

Към момента на изготвяне на статията управленският токен на най-голямата децентрализирана борса в света (DEX) се търгува за $14, което породи опасения въпреки неотдавнашното му увеличение със 125% през последния месец.

Самото предложение беше представено на Uniswap DAO на 3 март. То имаше за цел да постигне две основни цели: засилване на участието на притежателите на UNI токени в управлението на протокола и създаване на икономически стимули за притежателите да делегират своите токени.

Поддръжниците твърдяха, че подобни корекции ще укрепят DAO, като не ѝ позволят да разчита само на едно изпълнение и по този начин ще насърчат повече експерименти.

Впоследствие беше проведена анкета, за да се прецени нагласата на общността към предложените промени. Приблизително 30 милиона гласа от UNI, представляващи 59.89% от общия брой, обаче се противопоставиха на изменението, в резултат на което то беше отхвърлено.

Въпреки разочарованието сред някои членове на общността, дължащо се на отхвърлянето, има и положителни развития, които трябва да се очакват, особено от миналата седмица.

Едно иновативно предложение за възнаграждаване на притежателите на UNI, които стейкват и делегират своите токени, получи единодушна подкрепа в анкетата.

В перспектива успешното изпълнение на предложените промени в платформата зависи от гласуването на веригата.

Първоначалното споменаване на предложението от фондация Uniswap повиши стойността на UNI с над 65%. Оттогава до момента на изготвяне на статията стойността му се е увеличила повече от два пъти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.