НАЧАЛО Други

Юни ще бъде “незабравим месец” според Bank of America

14.05.2024 4:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Юни ще бъде “незабравим месец” според Bank of America

Анализаторите на Bank of America (BofA) очакват, че юни ще бъде важен месец, белязан от ключови решения на няколко централни банки.

През изминалата седмица се наблюдаваха значими събития от централните банки, като например намаляването на лихвените проценти от страна на Шведската централна банка (Riksbank) и изразяването от страна на Английската централна банка (BoE) на по-голяма увереност в траекторията на инфлацията.

Анализаторите на BofA характеризираха тази седмица като предварителен преглед на това, което предстои през юни, когато се очаква много централни банки да вземат ключови решения. Те подчертаха важността на тези предстоящи решения, като предположиха, че юни може да се окаже месец с голямо значение за пазарите.

Въпреки че наблюдават „структурна“ миролюбива тенденция от страна на BoE, анализаторите на BofA поддържат убеждението си, че увеличението на заплатите ще остане устойчиво.

В резултат на това те продължават да предвиждат възможността първото понижение на лихвения процент да се случи през август.

В перспектива BofA ще се съсредоточи върху няколко ключови показателя в Европа. Това включва наблюдение на данните за пазара на труда в Обединеното кралство за март, които ще бъдат публикувани следващата седмица, очакване за подобрение на германския индикатор ZEW за май и оценка на БВП за първото тримесечие на еврозоната, за да се придобие представа за тенденциите на растеж в региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.