НАЧАЛО Крипто Крими

Украински крипто измамници

юни 22, 2018 15:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украински крипто измамници

Украинската полиция арестува група от четирима души, заподозрени в управлението на шест фалшиви крипто обмена, съобщи Bleeping Computer на 21-ви юни.

За четиримата мъже на възраст между 20 и 26 години се предполага, че са пуснали поне шест цифрови валутни борси, където те са измамили потребителите и впоследствие откраднали пари от тях. Предполагаемите виновници примамиха потребителите, като популяризираха обмена с фалшиви положителни оценки и онлайн рецензии. Според полицията заподозрените са имали „специални знания и умения в областта на програмирането“ и „са създали собствена CMS-система за управление на съдържанието на обменните сайтове“.

По време на щурма на домовете на заподозрените, полицията съобщи за конфискуване на компютри, флаш устройства, смартфони и други устройства. Според говорител на украинската национална полиция „списъкът на сайтовете не е пълен.“ Сега властите искат от потребителите да предоставят информация за това дали са били измамени от обмени преди това.

Вчера Комисията за ценни книжа и борси в САЩ получи допълнителна заповед за извънредно съдебно решение за замразяване на имуществото на Dominic Lacroix, собственик на PlexCorps. Lacroix и неговият партньор Сабрина Парадис-Ройър бяха обвинени в нарушаване на закона за ценните книжа във връзка с първоначалното предлагане на монети на PlexCoin (ICO), проведено от PlexCorps през август миналата година. МКС съобщи, че е събрала 15 млн. долара от „хиляди инвеститори“.

По-рано този месец, Cointelegraph съобщи, че търговецът Биткойн в Лос Анджелис, Калифорния, е изправен пред съдебно преследване за предполагаемото извършване на нерегистриран бизнес. Обвиняемият Тереза ​​Тетли, на 50 години, е спечелил най-малко 300,000 долара годишно от бизнеса си, който се е развил между 2014 г. и 2017 г. чрез обява в localbitcoins.com.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене