НАЧАЛО Крипто Крими

Украински крипто измамници

юни 22, 2018 15:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украински крипто измамници

Украинската полиция арестува група от четирима души, заподозрени в управлението на шест фалшиви крипто обмена, съобщи Bleeping Computer на 21-ви юни.

За четиримата мъже на възраст между 20 и 26 години се предполага, че са пуснали поне шест цифрови валутни борси, където те са измамили потребителите и впоследствие откраднали пари от тях. Предполагаемите виновници примамиха потребителите, като популяризираха обмена с фалшиви положителни оценки и онлайн рецензии. Според полицията заподозрените са имали „специални знания и умения в областта на програмирането“ и „са създали собствена CMS-система за управление на съдържанието на обменните сайтове“.

По време на щурма на домовете на заподозрените, полицията съобщи за конфискуване на компютри, флаш устройства, смартфони и други устройства. Според говорител на украинската национална полиция „списъкът на сайтовете не е пълен.“ Сега властите искат от потребителите да предоставят информация за това дали са били измамени от обмени преди това.

Вчера Комисията за ценни книжа и борси в САЩ получи допълнителна заповед за извънредно съдебно решение за замразяване на имуществото на Dominic Lacroix, собственик на PlexCorps. Lacroix и неговият партньор Сабрина Парадис-Ройър бяха обвинени в нарушаване на закона за ценните книжа във връзка с първоначалното предлагане на монети на PlexCoin (ICO), проведено от PlexCorps през август миналата година. МКС съобщи, че е събрала 15 млн. долара от „хиляди инвеститори“.

По-рано този месец, Cointelegraph съобщи, че търговецът Биткойн в Лос Анджелис, Калифорния, е изправен пред съдебно преследване за предполагаемото извършване на нерегистриран бизнес. Обвиняемият Тереза ​​Тетли, на 50 години, е спечелил най-малко 300,000 долара годишно от бизнеса си, който се е развил между 2014 г. и 2017 г. чрез обява в localbitcoins.com.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене