НАЧАЛО Крипто Крими

Украинската полиция арестува четирима обвинени в крипто измама

юни 25, 2018 11:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украинската полиция арестува четирима обвинени в крипто измама

Украинската полиция арестува четирима души във връзка с шест измамни борси.

Властите казват, че обвиняемите борси използват персонализиран CMS (система за управление на съдържанието) и привлича потребителите чрез уебсайтове за преразглеждане, в които са били имплантирани фалшиви положителни оценки.

Сайтовете, които са обвинени, са:
1. moneycraft.info
2. wowex.online
3. swapex.net
4. myexchanger.lv
5. icon vex.net
6. likechange.biz

Всички тези уебсайтове понастоящем са офлайн, като някои домейни пренасочват към други уебсайтове.

По същество те създадоха на пръв поглед легитимни уебсайтове, които улесняват обмена на криптовалути. Те получиха пари в eлектронни портфейли, регистрирани под фалшива самоличност, които използваха, за да източват пари от потребителите. Това е сравнително елементарно, въпреки че фалшивите оценки, които обвиняемите получиха за уебсайтовете им, може да са им помогнали да се случи това.

Броят на уебсайтовете, които обвиняемите оперират все още не е ясен, въпреки че полицейски служители са заявили, че очакват повече уебсайтове да бъдат открити. Полицията приканва потребителите да кажат, ако бъдат измамени, с надеждата да предоставят разследване в някаква посока.

Обезпечените от обвиняемите суми все още не са ясни.

Няколко полицейски управления работят съвместно за задържането на заподозрените, трима от които на възраст между 20 и 26 години са обвинени в шест измами.

Полицията нахлула в домовете на заподозрените и конфискувала няколко кредитни и дебитни карти, хард дискове, телефони, флаш памети, заедно с друго компютърно оборудване.

Украйна, която е наречена дивата източна част на криптовалутите, рядко стига до новините, като те говорят за регулирането на крипто. Както е известно, криптовалутите в Украйна са сива зона – нито правна, нито незаконна. Проект за предложение за регулиране на криптовалутите беше представен през октомври 2017 г., въпреки че нищо не се материализира.

По-рано през май бе съобщено, че Украйна е настроена потенциално да легализира криптовалутите, макар че е в ранна фаза.

Преди това украинските власти са заловили хиляди графични карти и минно оборудване, на стойност около 4 милиона долара във връзка с руските банкови сметки, финансиращи сепаратистки региони на Донецк и Луганск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене