НАЧАЛО Крипто Крими

Украинската полиция арестува четирима обвинени в крипто измама

юни 25, 2018 11:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украинската полиция арестува четирима обвинени в крипто измама

Украинската полиция арестува четирима души във връзка с шест измамни борси.

Властите казват, че обвиняемите борси използват персонализиран CMS (система за управление на съдържанието) и привлича потребителите чрез уебсайтове за преразглеждане, в които са били имплантирани фалшиви положителни оценки.

Сайтовете, които са обвинени, са:
1. moneycraft.info
2. wowex.online
3. swapex.net
4. myexchanger.lv
5. icon vex.net
6. likechange.biz

Всички тези уебсайтове понастоящем са офлайн, като някои домейни пренасочват към други уебсайтове.

По същество те създадоха на пръв поглед легитимни уебсайтове, които улесняват обмена на криптовалути. Те получиха пари в eлектронни портфейли, регистрирани под фалшива самоличност, които използваха, за да източват пари от потребителите. Това е сравнително елементарно, въпреки че фалшивите оценки, които обвиняемите получиха за уебсайтовете им, може да са им помогнали да се случи това.

Броят на уебсайтовете, които обвиняемите оперират все още не е ясен, въпреки че полицейски служители са заявили, че очакват повече уебсайтове да бъдат открити. Полицията приканва потребителите да кажат, ако бъдат измамени, с надеждата да предоставят разследване в някаква посока.

Обезпечените от обвиняемите суми все още не са ясни.

Няколко полицейски управления работят съвместно за задържането на заподозрените, трима от които на възраст между 20 и 26 години са обвинени в шест измами.

Полицията нахлула в домовете на заподозрените и конфискувала няколко кредитни и дебитни карти, хард дискове, телефони, флаш памети, заедно с друго компютърно оборудване.

Украйна, която е наречена дивата източна част на криптовалутите, рядко стига до новините, като те говорят за регулирането на крипто. Както е известно, криптовалутите в Украйна са сива зона – нито правна, нито незаконна. Проект за предложение за регулиране на криптовалутите беше представен през октомври 2017 г., въпреки че нищо не се материализира.

По-рано през май бе съобщено, че Украйна е настроена потенциално да легализира криптовалутите, макар че е в ранна фаза.

Преди това украинските власти са заловили хиляди графични карти и минно оборудване, на стойност около 4 милиона долара във връзка с руските банкови сметки, финансиращи сепаратистки региони на Донецк и Луганск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене