НАЧАЛО Крипто Крими

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

До Куон, заедно с още петима души, всички южнокорейски граждани, пребивават в Сингапур. В сряда южнокорейски съд им издаде заповед за арест и ги обвини в нарушаване на Закона за капиталовите пазари.

Заповедите са издадени месеци след срива на екосистемата Terra на стойност около $40 милиарда, който доведе до жестокия срив и няколко свързани фалита, включително на базирания в Сингапур хедж фонд Three Arrows Capital.

Министерството на външните работи на Южна Корея също издаде заповед на другите пет лица да върнат притежаваните от тях паспорти. Заповедта беше издадена, след като Южната районна прокуратура на Сеул за финансови престъпления и престъпления срещу ценни книжа поиска паспортите на шестте лица да бъдат обявени за невалидни, съобщи Munhwa.


СВЪРЗАНО : Ранен инвеститор в Terra загубил над $3.5 милиарда


Тъй като обикновено отнема един месец, за да бъде обявен паспортът за невалиден, прокурорите вероятно ще окажат натиск върху шестте лица да върнат паспортите си преди изтичането на този срок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене