НАЧАЛО Крипто Крими

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

До Куон, заедно с още петима души, всички южнокорейски граждани, пребивават в Сингапур. В сряда южнокорейски съд им издаде заповед за арест и ги обвини в нарушаване на Закона за капиталовите пазари.

Заповедите са издадени месеци след срива на екосистемата Terra на стойност около $40 милиарда, който доведе до жестокия срив и няколко свързани фалита, включително на базирания в Сингапур хедж фонд Three Arrows Capital.

Министерството на външните работи на Южна Корея също издаде заповед на другите пет лица да върнат притежаваните от тях паспорти. Заповедта беше издадена, след като Южната районна прокуратура на Сеул за финансови престъпления и престъпления срещу ценни книжа поиска паспортите на шестте лица да бъдат обявени за невалидни, съобщи Munhwa.


СВЪРЗАНО : Ранен инвеститор в Terra загубил над $3.5 милиарда


Тъй като обикновено отнема един месец, за да бъде обявен паспортът за невалиден, прокурорите вероятно ще окажат натиск върху шестте лица да върнат паспортите си преди изтичането на този срок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.