Home

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

16.09.2022 12:14 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

До Куон, заедно с още петима души, всички южнокорейски граждани, пребивават в Сингапур. В сряда южнокорейски съд им издаде заповед за арест и ги обвини в нарушаване на Закона за капиталовите пазари.

Заповедите са издадени месеци след срива на екосистемата Terra на стойност около $40 милиарда, който доведе до жестокия срив и няколко свързани фалита, включително на базирания в Сингапур хедж фонд Three Arrows Capital.

Министерството на външните работи на Южна Корея също издаде заповед на другите пет лица да върнат притежаваните от тях паспорти. Заповедта беше издадена, след като Южната районна прокуратура на Сеул за финансови престъпления и престъпления срещу ценни книжа поиска паспортите на шестте лица да бъдат обявени за невалидни, съобщи Munhwa.


СВЪРЗАНО : Ранен инвеститор в Terra загубил над $3.5 милиарда


Тъй като обикновено отнема един месец, за да бъде обявен паспортът за невалиден, прокурорите вероятно ще окажат натиск върху шестте лица да върнат паспортите си преди изтичането на този срок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Крипто борса загуби над $230 милиона при хакерска атака

През последните минути се появиха съобщения, че от борса за криптовалути са източени $234 милиона.

18.07.2024 10:42 1мин. четене

Tether и Bitfinex са изправени пред обвинения в пазарна манипулация

В резултат на важни правни промени Tether и Bitfinex са въвлечени в колективен иск с твърдения за манипулиране на пазара и антитръстови нарушения.

16.07.2024 22:00 1мин. четене

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.