Home

Удар за САЩ и Европа – японска банка ликвидира облигации на стойност $63 милиарда

23.06.2024 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Удар за САЩ и Европа – японска банка ликвидира облигации на стойност $63 милиарда

Голямата японска банкова институция Norinchukin Bank представи стратегия за ликвидиране на американски и европейски държавни ценни книжа на стойност $63 милиарда в опит да компенсира големи нереализирани загуби в баланса си.

СпоредNikkei Asia“, банката, чиито общи активи възлизат на $681.6 милиарда, има за цел да приключи продажбата на държавни облигации до март следващата година.

Предвижда се очакваните продажби да допринесат за нетна загуба от 1.5 трилиона йени за текущата финансова година, което е три пъти повече от предишната прогноза на банката. Главният изпълнителен директор на “Norinchukin Bank“, Казуто Оку, подчерта необходимостта от сериозни промени в управлението, за да се намалят нереализираните загуби, които към края на март възлизат на около 2.2 трилиона йени.

Оку формулира стратегическата промяна в инвестициите на банката, заявявайки:

“Възнамеряваме да намалим лихвения риск (на държавата) и да диверсифицираме в активи, които включват корпоративен и индивидуален кредитен риск.”

Към месец март банката държи в баланса си чуждестранни облигации на обща стойност 23 трилиона йени, което се равнява на $144 милиарда.

Япония е най-големият чуждестранен притежател на американски държавни ценни книжа, като към март 2024 г. банките, пенсионните фондове и други институции в страната притежават общо $1.87 трилиона.

Макростратегът Шекхар Хари Кумар изрази скептицизъм пред Reuters по отношение на потенциалното въздействие на Япония върху американските държавни облигации, като отбеляза, че ако валутните предизвикателства в страната не се влошат значително, е малко вероятно японските продажби да окажат съществен натиск върху пазара на ценни книжа.

Кумар добави:

“В случай на продължителна конфронтация между Министерството на финансите и валутните пазари бихме могли да очакваме вълнообразни ефекти върху доходността на пазара на съкровищни облигации, особено в сегмента от 2 до 5 години, което потенциално би могло да засегне по-широката крива на доходността.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.