НАЧАЛО Финтех

Uber стартират нова услуга за дигитални пари

НОЕ. 1, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Uber стартират нова услуга за дигитални пари

Uber, които не са непознати за крипто индустрията, благодарение на членството си в Libra Association, обявиха за по-задълбочено навлизане в дигиталните пари с нова финансова услуга, наречена Uber Money.

Въпреки че посоката им е ясна, никъде в съобщението не се споменава думата криптовалута.

Uber търси нови методи на плащане, не толкова за своите клиенти, а по-скоро за да помогне на своите водачи, наброяващи над 4 милиона, много от които нямат лесен достъп до банкови сметки и бързи пари в брой. Те ще постигнат това чрез цифров портфейл.

Проблемите, които Uber търси да разреши - мигновените транзакции, трансграничните разплащания, цифровите банкови сметки, и да извършат всичко това през тяхната дигитална финансова система. И все пак, това са всички проблеми, които могат да бъдат решени чрез криптовалута, което означава, че Uber може да навлезе в криптосферата. Плюс това, кой знае какво ще се случи с Libra?

Клон за финансовите услуги


Изглежда, Uber Money ще бъдат въведени първоначално, за да помогнат на шофьорите на платформата, но този клон се определя като ново начинание за приложението в сектора на финансовите услуги.

Uber Money ще започне с дигитален портфейл и актуализирани дебитни и кредитни карти, но се говори, че може да се разшири до предлагане на банкови услуги на потребителите на своята платформа.

„Искахме да помогнем на всички да разберат, че има нова част от Uber, която е фокусирана върху финансовите услуги и има мисия да предоставя на хората достъп до вида на финансовите услуги, до които не са имали достъп“, заяви ръководителят на Uber Money, Питър Хазелхърст, пред CNBC.

Uber имаше известни финансови затруднения. Конкуренцията се появи и няколко скандала разтърсиха компанията. С тази нова финансова екосистема, изглежда, те следват тенденцията на редица други компании - насочващи се към революция в плащанията.

Разбира се, няколко от тези основни компании, като споменатия по-рано Facebook и платформата Libra, търсят да се включат в процъфтяващия крипто сектор. И все пак, за Uber все още не се споменава, че ще се обърнат към блокчейн разплащания.

Финтех е разрастващо се пространство, като криптовалутата е само един от неговите аспекти. За Uber тези първоначални знаци сочат към 'по-класически' напредък на финансовите технологии.

Техният дигитален портфейл, Uber Wallet, ще позволи на шофьорите и клиентите да го използват за съхранение на долари, проследяване на историята на транзакциите им и извършване на електронни разплащания.

Планът е също така през следващата година да се интегрират Apple Pay и Google Pay, така че шофьорите да могат веднага да харчат парите, които получават, каза Хазелхърст.

Uber Money може да се интегрира и с Libra, ако Facebook монетата се появи на бял свят. Това че са част от Libra Association означава лесно използване на токена през Uber, който безпроблемно ще бъде интегриран в тази нова платформа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света